
Frokostpizza
Lær hvordan du lager en deilig frokostpizza hjemme. Perfekt for en rask start på dagen med en sprø bunn og deilige pålegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 boks (ca. 400 g) hele tomater
- 1 boks (ca. 280 g) hakkede tomater med grønne chili
- 1/4 kopp fersk koriander (eller mer etter smak)
- 2 ss hakket løk
- 1 liten fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 jalapeño, tynne skiver
- 1/4 ts sukker
- 1/4 ts malt spisskummen
- Kosher-salt
- Saften av 1/2 lime
- 450 g tykkskåret pepperbacon
- 2 ss vegetabilsk olje, pluss mer til bakepapiret
- 2 kopper frosne hash browns
- 1 rød paprika, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 450 g ferdigkjøpt pizzadeig, tint hvis frossen
- 340 g fersk mozzarella, skivet
- 8 store egg
- Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Lag salsaen: Bland hele tomatene med saften, hakkede tomater, koriander, løk, hvitløk, jalapeño, sukker, spisskummen, 1/4 teskje salt og limesaft i en food processor eller blender. Puls flere ganger til den har den konsistensen du ønsker. Sett til side.
- 2Forbered pizzaen: Plasser ovnsristen i laveste posisjon og forvarm til 475 grader Fahrenheit. Stek baconet i en stor stekepanne over middels varme, vend av og til, til det er seigt, ca. 8 minutter; la det renne av på kjøkkenpapir. Hakk det i bitestørrelse.
- 3I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor panne over middels høy varme; tilsett de frosne hash browns og kok, rør av og til, til de akkurat begynner å bli gyldne, ca. 7 minutter. Ta dem ut av pannen og sett til side. I samme panne, stek de røde og grønne paprikaene i den resterende 1 spiseskjeen vegetabilsk olje over middels høy varme til de er fine og brune, ca. 5 minutter. Sett til side.
- 4Rull ut pizzadeigen på et lett oljet bakepapir. Fordel 1/2 kopp salsa over deigen, og legg deretter jevnt over den skivede mozzarellaen. Strø over hash browns, paprika og bacon.
- 5Nå kommer den morsomme delen! Lag 8 små fordypninger i fyllet her og der over hele overflaten av pizzaen; knekk eggene i fordypningene. Strø over salt og pepper etter smak. Stek til skorpen er gyldenbrun og eggene er stivnet, men fortsatt litt myke, ca. 15 minutter. Skjær i store biter og server med resten av salsaen.
- 6Fotograf: Steve Giralt