Hello Fresh Mobile Banner
Frokostpizza

Frokostpizza

Lær hvordan du lager en deilig frokostpizza hjemme. Perfekt for en rask start på dagen med en sprø bunn og deilige pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 boks (ca. 400 g) hele tomater
  • 1 boks (ca. 280 g) hakkede tomater med grønne chili
  • 1/4 kopp fersk koriander (eller mer etter smak)
  • 2 ss hakket løk
  • 1 liten fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 jalapeño, tynne skiver
  • 1/4 ts sukker
  • 1/4 ts malt spisskummen
  • Kosher-salt
  • Saften av 1/2 lime
  • 450 g tykkskåret pepperbacon
  • 2 ss vegetabilsk olje, pluss mer til bakepapiret
  • 2 kopper frosne hash browns
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 450 g ferdigkjøpt pizzadeig, tint hvis frossen
  • 340 g fersk mozzarella, skivet
  • 8 store egg
  • Kosher-salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Lag salsaen: Bland hele tomatene med saften, hakkede tomater, koriander, løk, hvitløk, jalapeño, sukker, spisskummen, 1/4 teskje salt og limesaft i en food processor eller blender. Puls flere ganger til den har den konsistensen du ønsker. Sett til side.
  2. 2Forbered pizzaen: Plasser ovnsristen i laveste posisjon og forvarm til 475 grader Fahrenheit. Stek baconet i en stor stekepanne over middels varme, vend av og til, til det er seigt, ca. 8 minutter; la det renne av på kjøkkenpapir. Hakk det i bitestørrelse.
  3. 3I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor panne over middels høy varme; tilsett de frosne hash browns og kok, rør av og til, til de akkurat begynner å bli gyldne, ca. 7 minutter. Ta dem ut av pannen og sett til side. I samme panne, stek de røde og grønne paprikaene i den resterende 1 spiseskjeen vegetabilsk olje over middels høy varme til de er fine og brune, ca. 5 minutter. Sett til side.
  4. 4Rull ut pizzadeigen på et lett oljet bakepapir. Fordel 1/2 kopp salsa over deigen, og legg deretter jevnt over den skivede mozzarellaen. Strø over hash browns, paprika og bacon.
  5. 5Nå kommer den morsomme delen! Lag 8 små fordypninger i fyllet her og der over hele overflaten av pizzaen; knekk eggene i fordypningene. Strø over salt og pepper etter smak. Stek til skorpen er gyldenbrun og eggene er stivnet, men fortsatt litt myke, ca. 15 minutter. Skjær i store biter og server med resten av salsaen.
  6. 6Fotograf: Steve Giralt