CaramelMacchiato dyppet iskremkjeks

CaramelMacchiato dyppet iskremkjeks

Lær hvordan du lager deilige karamellmacchiato-dipppede iskremkegler. En perfekt sommerdessert med rik smak av kaffe og karamell.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ferdig dulce de leche-saus
  • 2. 3/4 teskje instant espressopulver
  • 3. 6 store, kjøpte sukkervaffelkegler
  • 4. 1 pint (2 kopper) kaffeglass
  • 5. 2 unser semisøt sjokolade, hakket
  • 6. 1 spiseskje vegetabilsk fettstoff
  • 7. 2 spiseskjeer sjokoladekledde espressobønner, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en isskje på 1/3 kopp
  2. 22. Ha dulce de leche-sausen og espressopulveret i en liten bolle og visp til det er godt blandet.
  3. 33. Legg 1 teskje av espresso-dulce de leche-sausen i bunnen av hver vaffelkjeks og sirkle den rundt for å dekke innsiden helt. (Hvis sausen er for tykk til å sirkle, bruk en liten avlang slikkepott for å smøre sausen på sidene.)
  4. 4Legg deretter en liten kule med kaffeis i hver kjeks, og topp med ytterligere 1/2 teskje av espresso-dulce de leche-sausen. Gjenta lagene til iskremen når opp til toppen av kjeksene. Bruk en isskje på 1/3 kopp til å legge en ekstra kule med kaffeis på toppen av hver vaffelkjeks, og sett dem i fryseren til iskremen er hard, omtrent 30 minutter. (Se Kok's Note.)
  5. 54. Når iskremen har stivnet, legg hakket sjokolade og vegetabilsk fett i en liten bolle som er dyp nok til å dyppe toppene av kjeksene i, og varm opp i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør om etter hver gang, til det er helt smeltet og glatt, ca. 2 minutter. La det avkjøle til romtemperatur, men fortsatt væske.
  6. 65. Ta kjeksene ut av fryseren og dypp toppene i den smeltede sjokoladen. Strø umiddelbart over hakkede espressobønner på hver kjeks, og sett dem i fryseren til de skal serveres.