
Glaserte DoubleCut svinekoteletter
Lær hvordan du lager deilige glazed doublecut svinekoteletter med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered svinekjøttet: Bland 2 spiseskjeer salt, svart pepper, brunt sukker og paprika i en bolle, og gni det inn i kotelettene. Pakk dem inn i plastfolie og la dem stå i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
- 22. I mellomtiden lager du sausen: Smelt smøret i en kjele over middels varme, og tilsett løkene. Kok til de er gjennomsiktige, ca. 4 minutter. Rør inn eddik og brunt sukker til det er oppløst. Tilsett ketchup, eplejuice, sirup, bourbon, plommer, Worcestershire-saus, cayenne, 1 spiseskje salt og 1 1/2 teskje svart pepper, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det tykner, ca. 30 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en vanlig blender.
- 33. Forvarm grillen til middels varme. Pensle grillristene med vegetabilsk olje, og plasser deretter kotelettene direkte over flammen. Grill til de er merket og halvt gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vend kotelettene og plasser dem på en kjøligere del av grillen (for eksempel på kantene); dekk til og la dem småkoke til en termometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 60–65 grader Celsius, ca. 15–20 minutter. Fjern lokket og pensle kotelettene på alle sider med den forberedte sausen, dekk til igjen og la dem småkoke til de er glasert, ca. 5 minutter til. Overfør til et skjærebrett og pensle med mer saus. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter. Server med mer saus og røyksmakende maiskolber.
- 44. Trekk av bladene fra maisen og fjern silken. Smør maiskornene med smør og strø over salt og røkt paprika. Brett bladene tilbake over maisen og grill på lav varme til maisen er gjennomstekt, og snu av og til, i 12 til 15 minutter.
- 55. Fotografert av Con Poulos