Smørkylling

Smørkylling

Lær hvordan du lager en deilig butter chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag. Enkelt, raskt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund kylling, delt i biter
  • 2. Vann
  • 3. En liten klype muskatnøtt eller malt muskatnøtt
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 4 spiseskjeer smør
  • 6. 2 spiseskjeer hakket persille
  • 7. 1 spiseskje sitronsaft
  • 8. 1 sitron, revet skall
  • 9. 1 kopp kraft der kyllingen ble kokt i
  • 10. Nykvernet pepper
  • 11. 1/2 kopp kremfløte
  • 12. 1 sitron, skåret i veldig tynne skiver, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Pocher kyllingen forsiktig i nok vann til å knapt dekke stykkene, sammen med muskatnøtt og salt. Når den er ferdig, avkjøl til den er håndterbar; fjern kjøttet fra bena og skjær det i bitestørrelse. Smelt smøret, tilsett kyllingbitene, rør om og stek i noen minutter. Tilsett persille, sitronsaft, revet skall og kraft. Krydre med litt nykvernet, helst hvit, pepper. La det småkoke forsiktig i 10 minutter. Tilsett fløte og varm opp sausen igjen, men la den ikke koke. Hvis ønskelig, kan sausen tykne ytterligere med maisstivelse eller mel, men den er veldig god slik. Pynt retten med sitronskivene. Server med kokte poteter, en blanding av erter og sukkererter, og en salat.