Stek av biff sautert med en saus av grønne pepperkorn, servert med rødpotetmos og sautert asparges.

Stek av biff sautert med en saus av grønne pepperkorn, servert med rødpotetmos og sautert asparges.

oppskrift på sauteret biff med grønn pepperkremsaus servert med rødskinnet potetmos og sautert asparges, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 biffer av storfe, med bein (eller uten bein)
  • 2. Salt og pepper
  • 3. Vegetabilsk olje, til steking
  • 4. 1 sjalottløk, finhakket
  • 5. 1 unse rødvin
  • 6. 4 unser kyllingkraft
  • 7. 2 teskjeer grønne pepperkorn, i lake
  • 8. 1 unse kremfløte
  • 9. 1/2 unse smør
  • 10. Stekt asparges, oppskrift følger
  • 11. Rødskinnede potetmos, oppskrift følger
  • 12. 15 stilker asparges
  • 13. 1 1/2 kopper skivede sopp
  • 14. 1 1/2 spiseskjeer smør
  • 15. Salt og pepper
  • 16. 6–8 rødskinnede poteter
  • 17. Flere gressløk, finhakket
  • 18. 1/2 stang smør
  • 19. 1/2 kopp melk
  • 20. Salt og pepper
  • 21. 1/2 kopp røkt laks, hakket
  • 22. 1 bunt vårløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek av biff med grønn pepperrotsaus:
  2. 22. Krydre stripesteikene med salt og pepper. Varm opp olje i en middels stor kjele og stek de krydrede steikene til de er kokt til medium godt, med en liten rosa stripe inni. Ta ut stripesteikene og sett til side. Tørk bort overflødig olje fra pannen.
  3. 33. På middels varme, surr finhakkede sjalottløk i den samme stekepannen til de blir gjennomsiktige. Tilsett rødvin og la det redusere til halvparten. Tilsett kraft i pannen og la det redusere igjen til halvparten. Rør sakte inn de grønne pepperrotkornene og krydre lett med salt og pepper. Rør kontinuerlig i sausen mens du tilsetter fløten. Avslutt med å tilsette smør i sausen og skru ned varmen til lav. Ikke sil sausen.
  4. 44. Server med sautert asparges og potetmos med rødt skinn.
  5. 55. En seer, som kanskje ikke er en profesjonell kokk, har gitt denne oppskriften. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, og vi kan derfor ikke garantere resultatet.
  6. 66. I en stor kjele, kok opp akkurat nok vann til å dekke aspargesstilkene. Tilsett aspargesen og kok i omtrent 1 minutt, bare lenge nok til å blansjere grønnsakene. Sil av vannet og sett til side. I en stekepanne, kok soppskivene i smør og krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett aspargesen i pannen og stek til den er mør.
  7. 77. I en stor kjele, kok opp akkurat nok vann til å dekke potetene. Tilsett litt salt i vannet. Legg potetene med skallet på i vannet og kok til de er møre når du stikker med en gaffel. Sil av vannet, og la bare potetene være igjen. Tilsett smør, melk, salt og pepper i de kokte potetene og mos alt godt sammen. Rør inn røkelaks og vårløk i potet