Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus

Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus

Prøv denne deilige oppskriften på blåbærbrød og riskrem servert med appelsin-karamellsaus. Perfekt for en søt avslutning på måltidet eller som helgens dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 12 unser søtt hawaiisk brød, skåret i 1/2-tommers biter (ca. 10 kopper)
  • 2. 1 1/4 kopper fettfri kondensert melk
  • 3. 1 kopp 2-prosent melk
  • 4. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 6. Stor klype nyrevet muskatnøtt
  • 7. Kasjersalt
  • 8. 2 store egg
  • 9. 3/4 kopp kokt villris
  • 10. 1 kopp blåbær
  • 11. Nonstick-kokingspray
  • 12. 1 spiseskje ristet, skivet mandler
  • 13. 1/4 teskje finrevet appelsinskall
  • 14. 1 spiseskje appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er ristet og gylne, vend dem halvveis gjennom, ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
  3. 33. Visp sammen 1 kopp kondensert melk med den 2 prosent melk, 1/2 kopp sukker, 1 teskje vanilje, muskatnøtt, en klype salt og egg i en stor bolle. Tilsett de avkjølte brødterningene og villrisen. Vend forsiktig sammen og la det stå til brødet har sugd opp det meste av væsken, ca. 30 minutter.
  4. 44. Rør inn blåbærene i blandingen og hell over i en lett smurt 2-liters ildfast form. Topp med mandler og stek til brødpuddingen er stivnet og gyllen, 30 til 40 minutter. Ta ut og la den hvile i noen minutter.
  5. 55. I mellomtiden, tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst og blir ravfarget, ca. 7 minutter. Rør inn den resterende 1/4 koppen kondensert melk, 1/2 teskje vanilje, appelsinskall, appelsinjuice og en klype salt. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 2 minutter. Hell karamellsausen over brødpuddingen. Server varm eller romtemperert.