
Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus
Prøv denne deilige oppskriften på blåbærbrød og riskrem servert med appelsin-karamellsaus. Perfekt for en søt avslutning på måltidet eller som helgens dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er ristet og gylne, vend dem halvveis gjennom, ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
- 33. Visp sammen 1 kopp kondensert melk med den 2 prosent melk, 1/2 kopp sukker, 1 teskje vanilje, muskatnøtt, en klype salt og egg i en stor bolle. Tilsett de avkjølte brødterningene og villrisen. Vend forsiktig sammen og la det stå til brødet har sugd opp det meste av væsken, ca. 30 minutter.
- 44. Rør inn blåbærene i blandingen og hell over i en lett smurt 2-liters ildfast form. Topp med mandler og stek til brødpuddingen er stivnet og gyllen, 30 til 40 minutter. Ta ut og la den hvile i noen minutter.
- 55. I mellomtiden, tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst og blir ravfarget, ca. 7 minutter. Rør inn den resterende 1/4 koppen kondensert melk, 1/2 teskje vanilje, appelsinskall, appelsinjuice og en klype salt. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 2 minutter. Hell karamellsausen over brødpuddingen. Server varm eller romtemperert.