Prosciutto, mozzarella og fikenpizza

Prosciutto, mozzarella og fikenpizza

Lær hvordan du lager en deilig prosciutto mozzarella og fiken pizza. Perfekt for en smakfull kveldsmat eller fest. Enkle steg for en herlig pizzaopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 2/3 kopper/9 oz/250 g hvitt brødmel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 1 ts salt
  • 3. 1/2 ts tørrgjær (aktiv tørrgjær)
  • 4. 1/2 tilnærmet 2/3 kopp/4 1/2 fl oz/125–145 ml varmt vann
  • 5. 2 ss/1 1/4 fl oz/30 ml ekstra virgin olivenolje, pluss ekstra til pensling og drypping
  • 6. 1 tube god tomatpuré
  • 7. 9 oz/250 g mozzarellaost
  • 8. 8 skiver prosciutto, revet i bite-sized biter
  • 9. 5 fiken, delt i fire
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1 bunt fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En veldig stor bakeplate, eller en 30 cm (12 tommer) pizzaspade.
  2. 22. Bland melet, saltet og gjæren i en stor bolle, og lag en fordypning i midten. I en kanne blander du vann og olje, og heller dette i fordypningen i melet. Bland til en myk, men ikke klissete deig. Elt i 10 minutter for hånd på et lett melet bord, eller i 5 minutter i en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok. Samle deigen til en glatt, flat ball og legg den på et stort, lett melet bakepapirkledd stekebrett. Kjevle den ut så flat som mulig. Dekk deigen løst med oljet plastfolie, og pass på at det er lufttett. La den stå på et lunt, men ikke varmt sted i 30 til 40 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Fjern plastfolien fra deigen og kjevle den ut til en 30 cm (12 tommer) sirkel for å få ut noe av luften, og stikk hull i hele deigen med en gaffel. Fordel tomatpuré over, og la det være en 2,5 cm (1 tomme) kant rundt. Deretter legger du på mozzarella, prosciutto og halvparten av fikenene. Drypp over olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 15 til 20 minutter, eller til brødet er sprøtt og gyldent, og osten har smeltet. Strø basilikum over, og plasser resten av fikenene på pizzaen. Drypp over olje. Server midt på bordet, slik at alle kan rive av sin bit av italiensk gull.