Vermont Cheddar- og ølsuppe

Vermont Cheddar- og ølsuppe

oppskrift på Vermont cheddar and ale soup – en rik og kremet suppe med ost og øl, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 ss smør
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 2 gulrøtter, hakket
  • 4. 2 stilker selleri, hakket
  • 5. 1 rød paprika, hakket
  • 6. 2 ss timian
  • 7. 1 koket potet, skrelt og hakket
  • 8. 8 kopper kyllingkraft
  • 9. 1/2 kopp smør
  • 10. 1/2 kopp mel
  • 11. 340 g Otter Creek Copper Ale
  • 12. 4 kopper melk
  • 13. 3 ss Dijon-sennep
  • 14. 3 dråper Worcestershire-saus
  • 15. 2 dråper hot pepper-saus
  • 16. 1 ss kosher-salt
  • 17. Nykvernet svart pepper
  • 18. 2 kopper pluss 1 kopp Grafton Vermont cheddarost
  • 19. Hakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Smør og løk, gulrøtter, selleri og pepper surres over middels varme i 15 minutter, til de er myke. Tilsett timian, potet og kyllingkraft; la det småkoke til poteten er myk, omtrent 15 minutter. Mens dette småkoker, lager du roux: smelt ½ kopp smør over middels lav varme. Rør inn mel, og la det surre i 5 minutter; ikke la det bli brunt. Når poteten er myk, visp inn rouxen i gryten; rør godt og la det tykne. Tilsett øl, og fortsett å røre. Hell i melk; rør for å blande, og la det småkoke i noen minutter, av og til med omrøring. Tilsett sennep, sauser, salt og pepper; smak til og juster krydderet. Visp inn revet cheddarost, og smak igjen. La ikke suppen koke etter at osten er tilsatt. Hell opp i skåler, og topp hver skål med 2 spiseskjeer revet cheddarost og litt frisk persille.