
Vermont Cheddar- og ølsuppe
oppskrift på Vermont cheddar and ale soup – en rik og kremet suppe med ost og øl, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Smør og løk, gulrøtter, selleri og pepper surres over middels varme i 15 minutter, til de er myke. Tilsett timian, potet og kyllingkraft; la det småkoke til poteten er myk, omtrent 15 minutter. Mens dette småkoker, lager du roux: smelt ½ kopp smør over middels lav varme. Rør inn mel, og la det surre i 5 minutter; ikke la det bli brunt. Når poteten er myk, visp inn rouxen i gryten; rør godt og la det tykne. Tilsett øl, og fortsett å røre. Hell i melk; rør for å blande, og la det småkoke i noen minutter, av og til med omrøring. Tilsett sennep, sauser, salt og pepper; smak til og juster krydderet. Visp inn revet cheddarost, og smak igjen. La ikke suppen koke etter at osten er tilsatt. Hell opp i skåler, og topp hver skål med 2 spiseskjeer revet cheddarost og litt frisk persille.