
Oransje Marquise
oppskrift på orange marquise, en frisk og elegant fruktdessert som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager denne delikate retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 4 kvadrater halv-søt sjokolade
- 1 spiseskje Grand Marnier
- 1 spiseskje vann
- 1/4 kopp smør
- 1 appelsin, skall skåret i matchstikker
- 2 spiseskjeer fint sukker
- 2 spiseskjeer vann
- 3/4 kopp spongekake
- 1/4 kopp Grand Marnier
- 8 kvadrater halv-søt sjokolade
- 6 egg, separert, hvitene stivpisket
- 3/4 kopp smør, skåret i 2,5 cm terninger
Fremgangsmåte
- 1For glasur: Smelt sjokoladen ved å helle akkurat nok kokende vann over den til den dekker. Når den er myk å ta på, heller du forsiktig av vannet. Tilsett Grand Marnier og 1 spiseskje vann. Bland godt, fjern pannen fra varmen og tilsett smør. Rør til det er glatt og blankt. La avkjøle.
- 2For mousse: Kok appelsinskallet i vann i 5 minutter. Sil av vannet. Legg skallet tilbake i en kjele sammen med sukker og 2 spiseskjeer vann. Kok over middels høy varme til det blir krystallisert. Fjern umiddelbart fra kjelen. La kaken trekke i 1/4 kopp Grand Marnier i 10 minutter, og klem deretter ut vannet mellom hendene.
- 3Smelt sjokoladen på samme måte som for glasur. Plasser sjokoladen over lav varme og tilsett eggeplommene. Pisk til det er godt blandet. Fjern kjelen fra varmen og tilsett smør gradvis, mens du pisker til smøret er innarbeidet. Tilsett kandisert appelsinskall og vend inn den liqueur-imbiberte kaken.
- 4Vend inn 1/3 av de piskede eggehvitene i sjokoladeblandingen, og forsiktig bland inn resten av eggehvitene. Hell blandingen i en smurt form og sett den i kjøleskapet i 4 timer. For å løsne kaken, dypp utsiden av formen i varmt vann i noen sekunder, og snu den deretter opp ned på et fat. Pynt med avkjølt glasur og server kald.