Søtpotetpudding

Søtpotetpudding

Lær hvordan du lager en smakfull søtpotetpudding. En enkel oppskrift perfekt for en søt avslutning på måltidet. Passer til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 kopper moste søtpotetmos, skrapet ut av skallet
  • 2. 1/2 kopp lett eller mørk brunt sukker, pakket
  • 3. 4 store egg
  • 4. 1/3 kopp melk
  • 5. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 6. 2 spiseskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 7. 1 spiseskje mais sirup, helst mørk
  • 8. 1 spiseskje rom, lett eller mørk
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje malt kanel
  • 11. 1/2 teskje malt ingefær
  • 12. Pralinetopping, oppskrift følger
  • 13. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
  • 14. 1/4 kopp hakket kandisert ingefær
  • 15. 1/4 kopp lett eller mørk brunt sukker, pakket
  • 16. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 1 ½ liter.
  2. 22. Med en elektrisk mikser, pisk sammen alle pudding-ingredienser til en jevn og luftig blanding. Hell puddingen i den smurte formen. Sett den inn i ovnen og stek i 25 minutter.
  3. 33. Strø pralineblandingen over puddingen og stek i ytterligere 20 til 25 minutter, til puddingen er stivnet og lett puffet. Toppet vil synke sammen når den avkjøles. Server varm eller romtemperert.
  4. 44. I en liten bolle, bland ingrediensene og sett til side for bruk som topping til søtpotetpuddingen.