Portobello fylt med kylling

Portobello fylt med kylling

Lær hvordan du lager deilige portobello ripiene med kylling. En smakfull rett perfekt for enhver anledning. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 unser balsamicoeddik
  • 2. 4 unser espresso
  • 3. 3 unser rødvin
  • 4. 1 fedd hvitløk, hakket
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 3 unser kremfløte
  • 7. 1 stor rød paprika, renset og frøfjernet
  • 8. 1 fedd hvitløk
  • 9. 1 unser rødløk
  • 10. 1 serranoskinke
  • 11. Til soppspestoen:
  • 12. 1 unser olivenolje
  • 13. 1 middels stor portobellosopp, hakket
  • 14. 4 shiitakesopp, hakket
  • 15. 1 unser krydrede brødsmuler
  • 16. 2 middels store portobelloboller, grillet
  • 17. 3 unser fersk spinat, lett sautert
  • 18. 1 (8 unser) kyllingbryst, grillet, 3/4 ferdig, skåret i 1/2-tommers strimler
  • 19. 1 fedd hvitløk
  • 20. 3 unser fersk mozzarella
  • 21. 1 unser vann
  • 22. Spinat, tynnsnittet eller chiffonade, valgfritt
  • 23. Paprika, brunoise eller små terninger, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Til basisesausen:
  2. 22. I en stekepanne, tilsett alle ingrediensene (unntatt fløten) og la det koke ned på middels varme til en sirupaktig konsistens. Tilsett deretter fløten og sett til side.
  3. 33. Til toppsausen:
  4. 44. I en food processor eller blender, kjør alle ingrediensene til en jevn puré. Sett til side.
  5. 55. I en stekepanne over middels varme, tilsett olivenolje, hvitløk og hakkede sopp. Stek til de begynner å bli myke.
  6. 66. Ha de stekte soppene, krydrede brødsmuler og en klype salt og pepper i en food processor. Kjør til det er godt blandet, men fortsatt litt grovt. Sett til side.
  7. 77. Til montering:
  8. 88. Forvarm grill til 175°C (350°F).
  9. 99. På en paiform eller liten stekeplate, plasser en grillet sopphatt med stilken opp.
  10. 1010. Skje soppe pesto på toppen av sopphatten.
  11. 1111. Legg et lag med sautert spinat over pestoen.
  12. 1212. Deretter legger du grillet kyllingstrimler i en vifteform.
  13. 1313. Topp med fersk mozzarella og den resterende sopphatten.
  14. 1414. Tilsett litt vann i pannen for fuktighet, og stek i forvarmet ovn i 20 minutter.
  15. 1515. Til anretting:
  16. 1616. Dekk bunnen av serveringsfatet med basisesausen.
  17. 1717. Bruk en metallspatel og plasser forsiktig den stekte soppen på fatet.
  18. 1818. Bruk en sprøyteflaske eller skje til å strø toppsausen over kyllingstrimlene i lengderetningen.
  19. 1919. Pynt med spinat chiffonade, hvis du bruker det, og paprika brunoise, hvis du bruker det.