Honning- og squashpai

Honning- og squashpai

oppskrift på honey squash pie, en deilig og enkel dessert med søt squash og honning. perfekt for sommer og høst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • Pate Brisee, oppskrift følger
  • 1 lite gresskar, ca. 900 gram
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1 teskje salt
  • 1/4 kopp honning
  • 1/2 kopp sirup (molasses)
  • 5 store egg
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker (valgfritt)
  • 1 kopp (2 staver) kald usaltet smør, skåret i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Kled en paibunn på 23 eller 25 centimeter med paibunn-deig. Overfør den til kjøleskapet for å avkjøle; frys eventuelt resterende deig. Kutt gresskaret i to, og fjern frøene. Sett et rist i en kjele, og tilsett vann til det står omtrent 2,5 centimeter opp på risten. Plasser gresskarhalvdelene med snittflaten opp på risten, og kok opp vannet. Dekk til kjelen, og damp gresskaret i 20 til 25 minutter, eller til det er mørt når du stikker med en gaffel. Tilsett mer kokende vann i kjelen ved behov etter hvert som det fordamper.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Ta gresskaret ut av kjelen. Når kjøttet er avkjølt nok til å håndtere, skje ut innmaten med en skje; kast skallene. Bruk en food processor, blender, eller matmølle, eller press det gjennom en metall-sikt, for å mose gresskaret. Du skal ha omtrent 2 1/2 kopper. Ha puréen i en stor bolle. Bruk en tresleiv til å blande inn kanel, ingefær, salt, honning og melasse. I en separat bolle, visp sammen eggene og fløten, og bland inn i gresskarpuréen. Sett paibunnen på et bakepapirkledd stekebrett, og hell fyllet i bunnen til den er tre fjerdedeler full. Hell resten av fyllet i en liten kanne. Sett paien midt i ovnen, og hell i det reserverte fyllet til den er full. (Denne metoden forhindrer søl når du flytter paien inn i ovnen.) Stek paien i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 160 grader Celsius og stek i ytterligere 45 minutter, eller til midten av fyllet er fast når du forsiktig beveger stekebrettet frem og tilbake. Server varm, romtemperert eller avkjølt.
  3. 3Ha smør, salt og sukker i en food processor