
Te og te-sandwicher
Lær hvordan du lager deilige te og te-sandwicher, perfekte for en ettermiddag med venner eller til høytiden. Enkle oppskrifter og tips for perfekt servering.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Kjele, tekanne, tekannevarmer
- 22. For å lage en perfekt kopp te: Bruk kaldt springenvann, da det er friskere, og la det renne i ett minutt slik at det blir luftet. Hvis du ønsker, kan du bruke flaskevann i stedet. Ikke bruk varmt springenvann.
- 33. Kok opp vann i kjelen. Hvis du befinner deg i et spesielt kaldt klima, for eksempel i Nord-England, kan du tilsette varmt vann i tekannen til du er klar til å helle det kokende vannet, slik at tekannen allerede er varm når du legger i tebladene.
- 44. Legg 1 spiseskje teblader i tekannen for 2 porsjoner à 6 unser.
- 55. Hell kokende vann over tebladene.
- 66. La det trekke i 3–5 minutter, avhengig av hvor mye du planlegger å blande teen med melk eller fløte.
- 7 - 5 minutter er bare for te du har tenkt å tilsette mye melk eller fløte i.
- 8 - 3 minutter vil gi tebladene optimal smak, og regnes som den perfekte trekktiden.
- 97. Dekk til med en tekannevarmer for å holde varmen i tekannen.
- 108. For agurksandwichene: Skjær agurk i skiver med skallet på. Smør på innsiden av begge brødskivene for hver sandwich, etter smak. Vanligvis holder det med et tynt lag.
- 11 - Legg agurkskivene i ett lag på den nederste skiven med smør, og dekk hele skiven.
- 12 - Sett sandwichene sammen og fjern skorper med en kniv. Noen av agurkskivene og skallet vil også bli fjernet, og det er ønsket.
- 13 - Skjær sandwichene i trekanter.
- 14 - Antall: 12 små sandwiches.
- 159. For vannkresssandwichene: Gjenta prosessen som ovenfor, men erstatt agurk med vannkress.
- 16 - Antall: 12 små sandwiches.
- 1710. For røkelaks-sandwichene: Gjenta prosessen som ovenfor, men erst