Mandler- og sjokoladekluster

Mandler- og sjokoladekluster

Lær hvordan du lager deilige almond and chocolate clusters. En enkel oppskrift perfekt som sunn snacks eller dessert. Rask å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp (ca. 3 gram) ristet, skivede mandler
  • 2. 24 individuelt innpakkede karamellkarameller (ca. 6 gram)
  • 3. 1 kopp (ca. 6 gram) bittersøt sjokoladeknapper
  • 4. 4 til 6 spiseskjeer krem, romtemperert, delt
  • 5. 1 kopp (ca. 6 gram) hvit sjokoladeknapper
  • 6. Spesialutstyr: 2 mini-muffinformer

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smør mini-muffinsformene lett med vegetabilsk oljespray. Plasser 1 teskje hakkede nøtter i hver av muffinsformene. Pakk ut karamellene, kutt hver karamell i kvartaler og legg 4 kvartaler (1 karamell) i hver muffinsform oppå nøttene i ett lag. Stek i ovnen til karamellen akkurat har smeltet og begynt å spre seg, ca. 8 minutter. Pass på at du ikke smelter karamellen for mye, ellers vil den boble, brenne seg og bli for hard. Sett mini-muffinsformene i kjøleskapet i 5 minutter for å avkjøle. Ta nøtteklumpene ut av formene og sett til side.
  3. 33. I mellomtiden smelter du den bittersøte sjokoladen i et vannbad over lav varme. Visp inn 2 til 3 spiseskjeer krem i sjokoladen for å gjøre den litt tynnere til å dekke klumpene. Dypp halve nøtteklumpene i den bittersøte sjokoladen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett klumpene tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.
  4. 44. Smelt den hvite sjokoladen i et vannbad over lav varme. Visp inn 2 til 3 spiseskjeer krem i sjokoladen for å gjøre den litt tynnere til å dekke klumpene. Dypp resten av nøtteklumpene i den hvite sjokoladen og legg dem på det bakepapirkledde stekebrettet sammen med de andre sjokoladede klumpene. Sett klumpene tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.