SlowCooker Ribollita

SlowCooker Ribollita

Lær hvordan du lager en deilig og næringsrik ribollita i slowcooker. En italiensk klassiker perfekt for kalde dager. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 500 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 3 mellomstore gulrøtter, grovhakket
  • 2. 3 stilker selleri, grovhakket
  • 3. 1/4 liten hodekål, skivet (ca. 3 kopper)
  • 4. 115 gram pancetta, i terninger
  • 5. 1 kopp tørkede cannellini-bønner, utvalgt og skylt
  • 6. 1/4 kopp tomatpuré
  • 7. 1/2 kopp revet parmesanost, pluss en 5 cm lang bit av skorpen
  • 8. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 9. 5 tykke skiver crusty brød
  • 10. 1/4 kopp hakkede ferske persilleblader
  • 11. 3 ss ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe med
  • 12. 3 hvitløksfedd, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner gulrøtter, selleri, kål, pancetta, bønner, tomatpuré, parmesanskall, 1 teskje salt, 1/2 teskje pepper og 7 kopper vann i en 5-6 liters slow cooker. Dekk til og kok på lav varme i 7 til 8 timer. La et stykke brød stå i romtemperatur for å tørke litt ut.
  2. 22. Før servering, tilsett det gamle brødet i slow cookeren. Dekk til og fortsett å koke, ca. 10 minutter. Rør suppen godt, og tilsett deretter revet parmesan og persille. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. I mellomtiden, forvarm ovnens grillelement. Fordel de resterende 4 brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp med olivenolje. Grill til de er gylne, 1 til 2 minutter på hver side. Plasser en skive i hver bolle.
  4. 44. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje og hvitløk i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, mens du svinger pannen hyppig, til hvitløken er gyllenbrun, ca. 3 minutter. Rør hvitløk og olje inn i suppen. Hell suppen over brødet i bollene.