Hjemmelaget roastbiff-sandwich med au jus

Hjemmelaget roastbiff-sandwich med au jus

oppskrift på en deilig hjemmelaget roast beef sandwich servert med smakfull au jus, perfekt for en mettende og smakfull lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss olivenolje
  • 2. 1 ss hele svarte pepperkorn
  • 3. 1 ts kosher salt
  • 4. 4 kvister fersk timian
  • 5. 2 fedd hvitløk, knust
  • 6. 2 kvister fersk rosmarin
  • 7. 1 stor sjalottløk, tynne skiver
  • 8. 2 ss tørr sherry
  • 9. 4 kopper lavsaltet storfebuljong
  • 10. 1 kopp hvitvinseddik
  • 11. 2 ss sukker
  • 12. 1 ts korianderfrø
  • 13. 1 ts kosher salt
  • 14. 1 stjerneanis
  • 15. 1 laurbærblad
  • 16. 1 fedd hvitløk
  • 17. 2 kopper tynne skiver av reddiker (ca. 225 gram)
  • 18. 4 sprø baguetter
  • 19. 450 gram hjemmelaget roastbiff, tynne skiver (oppskrift følger)
  • 20. 8 tykke skiver gruyèreost
  • 21. Vårsalat, til servering
  • 22. 1 ss ferske rosmarinkvister, finhakket
  • 23. 1 ss ferske timianblader, finhakket
  • 24. 2 ts kosher salt
  • 25. 1 ts malt svart pepper
  • 26. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 27. En 1,8 kg benfri storfe-øye-rundstek
  • 28. 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. For au jus: Varm opp oljen på middels varme i en middels stor kjele. Tilsett pepperkorn, salt, timian, hvitløk, rosmarin og sjalottløk. Kok sjalottløken, rør av og til, til den blir gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett sherry og la det småkoke i noen minutter. Tilsett kraften og la det småkoke i 20 til 25 minutter. Ta kjelen av varmen og sil væsken. Hold den varm.
  2. 22. For sylteagurker av reddiker: La vann, eddik, sukker, korianderfrø, salt, stjerneanis, laurbærblad og hvitløk småkoke. Etter 10 minutter med småkoking, hell blandingen over reddikene i en varmebestandig beholder og avkjøl.
  3. 33. For smørbrødet: Plasser bunnene av rundstykkene på en arbeidsflate. Legg den skivede hjemmelagde roastbiffen på bunnen. Topp med én skive gruyère hver, noen sylteagurker og vannkress. Dekk med toppene av rundstykkene. Skjær hvert smørbrød i to, dypp det i au jus og innse at noen ganger er rester bare bedre.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland rosmarin, timian, salt, pepper og hvitløk i en liten bolle. Gni blandingen inn i hele roastbiffen, dekk med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  5. 55. Varm opp oljen i en stor, tung stekepanne på høy varme. Tørk av overflødig hvitløk og urter, og legg roastbiffen i pannen. Brun roastbiffen på alle sider, 2 til 3 minutter per side. Overfør roastbiffen til en stekeplate med rist. Stek til en øyeblikks-termometer som er satt inn i midten viser 52 grader Celsius, ca. 50 minutter. La roastbiffen hvile på et skjærebrett i ca. 10 minutter. Skjær den i tynne skiver og server.