
Carmel Big Apple-vaffel med salt karamellsaus
Lær hvordan du lager en deilig carmel big apple waffle med saltet karamellsaus. Perfekt dessert eller brunchrett for søte gane. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Til eplekompotten: Bland eplene, kanelen, sitronsaften, sukkeret, saltet og 1/2 kopp vann i en middels stor kjele over middels varme. Kok til eplene begynner å brytes ned, ca. 30 til 45 minutter. Sett til side.
- 22. Til den salte karamellsausen: Bland sukkeret og 1/4 kopp vann i en liten kjele over middels høy varme. Kok uten å røre, og børst ned eventuelle sukkerkrystaller fra sidene av kjelen med en våt pensel. Følg nøye med, når sukkeret får en mørk ravfarge, tar du kjelen av varmen og rører inn fløte og smør (det vil koke opp, så vær forsiktig), og deretter saltet.
- 33. Server vaflene med litt eplekompote på toppen, en skje med karamellsaus og en klatt med pisket krem. Pynt med et eplechips.