Fudge-tartletter med peanøttsmør-is og cabernet-karamell

Fudge-tartletter med peanøttsmør-is og cabernet-karamell

oppskrift på fudge tartlets fylt med peanøttsmør iskrem og servert med cabernet karamell, perfekt som dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kvart (4 kopper) halvsøt melk
  • 2. 1/2 vaniljestang, delt på langs
  • 3. 9 eggeplommer
  • 4. 3/4 kopp sukker
  • 5. 1/2 kopp peanøttsmør, helst glatt
  • 6. 2 kopper hvetemel
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, kuttet i små biter
  • 9. 2 eggeplommer
  • 10. 1 spiseskje kremfløte, eller mer etter behov
  • 11. 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 12. 200 gram bittersøt sjokolade
  • 13. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 14. 7 egg
  • 15. 1/2 kopp sukker
  • 16. 3/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 17. 1/2 teskje salt
  • 18. 4 kopper sukker
  • 19. 1/2 kopp vann
  • 20. 1 1/2 kopper rødvin, Cabernet eller annen fyldig vin

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en is-vannbad; en iskremmaskin; minst 2 mini-muffinsformer med 24 kopper hver; non-stick kokespray.
  2. 22. Lag iskremen: Varm opp halvt og halvt og vaniljebønne i en kjele over middels varme, rør av og til for å sikre at blandingen ikke brenner seg i bunnen. Når blandingen når en rask småkoking (ikke la den koke over), slå av varmen. Sett blandingen til side for å trekke i 10 til 15 minutter.
  3. 33. Visp sammen eggeplommer og sukker i en middels stor bolle. Mens du visper kontinuerlig, hell sakte den varme halvt og halvt-blandingen i eggeplommeblandingen. Returner blandingen til kjelen og kok over middels varme, rør konstant med en tresleiv. Ved 160 °F vil blandingen slippe ut en damp. Når den når 180 °F, vil den være tykk og kremaktig, som eggekrem eller eggelikør. Test ved å dyppe en tresleiv i blandingen og dra fingeren nedover baksiden av skjeen. Hvis streken forblir klar, er blandingen ferdig; hvis kantene blir uklare, er den ikke helt tykk nok ennå. Når den er klar, fjern den raskt fra varmen.
  4. 44. Rør umiddelbart inn peanøttsmør og visp til glatt. Sil blandingen over i en bolle for å jevne ut den og fjerne vaniljebønnen. Plasser bunnen av bollen i isbadet og la blandingen avkjøle, rør ofte, i 2 timer. Frys i henhold til instruksjonene for iskremmaskinen.
  5. 55. Lag bunnen: I en blender med paddelvedlegg (eller med en håndmixer), bland mel og sukker. Tilsett smør og bland til det får en grov, sandaktig konsistens.
  6. 66. Visp eggeplommer, krem og vanilje sammen. Tilsett i melblandingen og bland på lav hastighet bare til det er godt blandet. Hvis blandingen virker for tørr, tilsett en teskje