
Fudge-tartletter med peanøttsmør-is og cabernet-karamell
oppskrift på fudge tartlets fylt med peanøttsmør iskrem og servert med cabernet karamell, perfekt som dessert for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en is-vannbad; en iskremmaskin; minst 2 mini-muffinsformer med 24 kopper hver; non-stick kokespray.
- 22. Lag iskremen: Varm opp halvt og halvt og vaniljebønne i en kjele over middels varme, rør av og til for å sikre at blandingen ikke brenner seg i bunnen. Når blandingen når en rask småkoking (ikke la den koke over), slå av varmen. Sett blandingen til side for å trekke i 10 til 15 minutter.
- 33. Visp sammen eggeplommer og sukker i en middels stor bolle. Mens du visper kontinuerlig, hell sakte den varme halvt og halvt-blandingen i eggeplommeblandingen. Returner blandingen til kjelen og kok over middels varme, rør konstant med en tresleiv. Ved 160 °F vil blandingen slippe ut en damp. Når den når 180 °F, vil den være tykk og kremaktig, som eggekrem eller eggelikør. Test ved å dyppe en tresleiv i blandingen og dra fingeren nedover baksiden av skjeen. Hvis streken forblir klar, er blandingen ferdig; hvis kantene blir uklare, er den ikke helt tykk nok ennå. Når den er klar, fjern den raskt fra varmen.
- 44. Rør umiddelbart inn peanøttsmør og visp til glatt. Sil blandingen over i en bolle for å jevne ut den og fjerne vaniljebønnen. Plasser bunnen av bollen i isbadet og la blandingen avkjøle, rør ofte, i 2 timer. Frys i henhold til instruksjonene for iskremmaskinen.
- 55. Lag bunnen: I en blender med paddelvedlegg (eller med en håndmixer), bland mel og sukker. Tilsett smør og bland til det får en grov, sandaktig konsistens.
- 66. Visp eggeplommer, krem og vanilje sammen. Tilsett i melblandingen og bland på lav hastighet bare til det er godt blandet. Hvis blandingen virker for tørr, tilsett en teskje