
Kraftig kylling- og chorizo-chili
Lær hvordan du lager en smakfull chunky chicken and chorizo chili. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp en stor, dyp stekepanne på middels høy varme med 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje.
- 3Tilsett chorizo og la fettet smelte ut, ca. 2 minutter.
- 4Skyv chorizoen til sidene av pannen og tilsett kyllingkjøttet.
- 5Brun og smuldre kyllingen, 5 til 6 minutter.
- 6Krydre kyllingen med chilipulver og spisskummen mens den koker.
- 7Bland løk, hvitløk, paprika og bønner med kjøttet og kok i ytterligere 5 til 6 minutter.
- 8Rør inn øl i chilien og la det koke inn i ett minutt, deretter tilsett tomatene og varm opp.
- 9Krydre chilien med salt etter smak, og skru ned varmen til lav.
- 103. Kok opp 6 kopper kraft i en middels stor kjele, rør inn polenta og rør kontinuerlig til massen tykner og får konsistens som grøt, ca. 2 til 3 minutter.
- 11Rør inn smør, vårløk og timian, og smak til med salt.
- 124. Fyll boller halvveis med polenta og lag en fordypning i midten.
- 13Fyll opp bollene med chili og server.