Kraftig kylling- og chorizo-chili

Kraftig kylling- og chorizo-chili

Lær hvordan du lager en smakfull chunky chicken and chorizo chili. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 ss ekstra virgin olivenolje, ett sving i pannen
  • 2. 3/4 pund chorizo, hakket
  • 3. 900 gram kyllingkjøtt, kjøttdeig
  • 4. 3 ss chilipulver, tre håndfuller
  • 5. 1 ss malt spisskummen, en håndfull
  • 6. 1 løk, hakket
  • 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1 rød paprika, hakket
  • 9. 1 (425 gram) boks røde bønner, drenert
  • 10. 1 flaske øl
  • 11. 1 (800 gram) boks hakkede, ildrøkte tomater
  • 12. Salt
  • 13. 6 kopper kyllingkraft
  • 14. 2 kopper hurtigkokende polenta
  • 15. 2 ss smør
  • 16. 2 vårløk, finhakket
  • 17. 2 ss ferske timianblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp en stor, dyp stekepanne på middels høy varme med 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje.
  3. 3Tilsett chorizo og la fettet smelte ut, ca. 2 minutter.
  4. 4Skyv chorizoen til sidene av pannen og tilsett kyllingkjøttet.
  5. 5Brun og smuldre kyllingen, 5 til 6 minutter.
  6. 6Krydre kyllingen med chilipulver og spisskummen mens den koker.
  7. 7Bland løk, hvitløk, paprika og bønner med kjøttet og kok i ytterligere 5 til 6 minutter.
  8. 8Rør inn øl i chilien og la det koke inn i ett minutt, deretter tilsett tomatene og varm opp.
  9. 9Krydre chilien med salt etter smak, og skru ned varmen til lav.
  10. 103. Kok opp 6 kopper kraft i en middels stor kjele, rør inn polenta og rør kontinuerlig til massen tykner og får konsistens som grøt, ca. 2 til 3 minutter.
  11. 11Rør inn smør, vårløk og timian, og smak til med salt.
  12. 124. Fyll boller halvveis med polenta og lag en fordypning i midten.
  13. 13Fyll opp bollene med chili og server.