Southwest-chili-burgere med avokadokrem og limeslaw

Southwest-chili-burgere med avokadokrem og limeslaw

Oppdag hvordan du lager smakfulle southwest chili burgere med kremet avocadocrema og frisk lime-marinerte kål. Perfekt for en sommermiddag eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. Tom Wickham, Portland, OR
  • 2. 1/4 hodekål, tynne skiver (ca. 3 kopper)
  • 3. 1/2 søt løk, tynne skiver (ca. 1 kopp)
  • 4. 1 bunt fersk koriander, blader finhakket
  • 5. 1 lime, saftet
  • 6. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 7. Salt og pepper
  • 8. 1 tørket ancho-chili og 1 tørket pasilla-chili, frø fjernet, stilk fjernet, og bløtlagt i varmt vann i minst 30 minutter, eller 4 ss godt krydderpulver av chili
  • 9. 1/2 til 1 fersk jalapeño, finhakket
  • 10. 1/4 kopp finhakket løk
  • 11. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 12. 1 teskje malt spisskummen
  • 13. 1 chipotle-chili i adobosaus
  • 14. 1 teskje salt
  • 15. 2 ss tomatpuré
  • 16. 1/4 kopp kraftig rødvin (som Zinfandel eller Cabernet Sauvignon), pluss mer etter behov
  • 17. 900 gram fersk malt storfekjøtt (*se kokkens notat nedenfor)
  • 18. 6 ss Chili Rojo, oppskrift følger
  • 19. Salt og pepper
  • 20. 2 modne avokadoer, skrelt og fjernet stein
  • 21. 1/2 kopp rømme
  • 22. 1/2 jalapeño, finhakket, valgfritt
  • 23. 1/4 kopp finhakket rød paprika
  • 24. 1 lime, revet skall
  • 25. 1 lime, saftet
  • 26. 1 stor moden tomat eller 2 Roma-tomater, hakket
  • 27. Salt og pepper
  • 28. 6 skiver (1 unse) skarp Cheddar
  • 29. 6 gode myke hamburgerbrød
  • 30. 1/3 kopp av resten av Chili Rojo, oppskrift følger, blandet med 1/2 kopp ketchup

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage coleslaw: Bland alle coleslaw-ingredienser sammen. Sett til side i minst 30 minutter for å la smakene blande seg.
  2. 22. Forbered kullgrillen til medium-varm direkte varme.
  3. 33. For å lage Chili Rojo: Tilsett alle chili-ingredienser, unntatt ekstra vin, i en blender eller food processor. Kjør til en jevn puré, bruk ekstra vin om nødvendig for å lage en tykk, glatt saus.
  4. 44. For å lage burgerne: Ta 6 spiseskjeer med kjøttdeig og bland med 6 spiseskjeer Chili Rojo. Form 6 like store håndformede burgere med resten av kjøttdeigen. Legg 2 spiseskjeer av chili-blandingen midt på hver burger. Lukk forsiktig hver burger rundt chili-blandingen for å danne en ball. Flatt ut hver ball igjen til en tykk burger, og pass på at chili-blandingen er inni. Krydre burgerne rikelig med salt og pepper.
  5. 55. For å lage Crema: Mos avokadene i en food processor eller med en potetstapper. Tilsett resten av ingrediensene og vend forsiktig sammen til det er godt blandet.
  6. 66. Når grillen er varm, pensle grillristen med olje og kok burgerne over middels høy varme til de er ferdige, ca. 3 minutter på hver side for medium rare. Hvis utsiden av burgerne begynner å brenne, flytt dem til en kjøligere side av grillen til midten er kokt. Legg en skive ost på hver burger ca. 1 minutt før de er ferdige. La burgerne hvile uten varme i 1 eller 2 minutter etter koking, og rist samtidig brødene på en kjøligere del av grillen.
  7. 77. For å montere burgerne: Smør bunnen med et lag av Avocado Crema. Legg på ca. 1/3 kopp coleslaw, en burger med smeltet ost, deretter en spiseskje chili-ketchup, og til slutt toppen av brødet.