
Bakt orzo med fontinaost og erter
oppskrift på bakt orzo med fontinaost og erter, perfekt som en smakfull hovedrett. enkel å lage, og passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
- 33. Kok opp kyllingkraften over middels høy varme i en middels stor kjele. Tilsett orzo og kok til nesten møre, ca. 7 minutter. Hell orzo og kraft over i en stor bolle. Sett til side.
- 44. I mellomtiden, smelt smøret over middels varme i en middels stor stekepanne. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og fortsett å sautere til soppen begynner å bli gyllen rundt kantene, ca. 7 minutter. Hell i Marsala-vinen. Skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen og kok inn til væsken har redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Bland sopp- og Marsala-blandingen inn i orzoen i den store bollen. Tilsett fløte, fontina, mozzarella, erter, salt og pepper. Rør godt sammen. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
- 55. I en liten bolle, bland sammen brødsmuler, parmesan og tørket timian. Strø brødsmuleblandingen over pastaen. Stek til det er gyllent, ca. 25 minutter.