Bakt orzo med fontinaost og erter

Bakt orzo med fontinaost og erter

oppskrift på bakt orzo med fontinaost og erter, perfekt som en smakfull hovedrett. enkel å lage, og passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kyllingkraft
  • 2. 1 pund orzo-pasta
  • 3. 3 spiseskjeer smør, pluss mer til å smøre formen
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 8 unser sopp, skivet
  • 6. 1 kopp Marsala-vin
  • 7. 1/2 kopp kremfløte
  • 8. 4 unser revet fontinaost (ca. 1 kopp)
  • 9. 4 unser hakket fersk mozzarellaost (ca. 1 kopp)
  • 10. 1 kopp frosne erter, tint
  • 11. 1/2 teskje salt
  • 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 1/2 kopp brødsmuler
  • 14. 1/4 kopp revet Parmesan
  • 15. 1 teskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
  3. 33. Kok opp kyllingkraften over middels høy varme i en middels stor kjele. Tilsett orzo og kok til nesten møre, ca. 7 minutter. Hell orzo og kraft over i en stor bolle. Sett til side.
  4. 44. I mellomtiden, smelt smøret over middels varme i en middels stor stekepanne. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og fortsett å sautere til soppen begynner å bli gyllen rundt kantene, ca. 7 minutter. Hell i Marsala-vinen. Skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen og kok inn til væsken har redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Bland sopp- og Marsala-blandingen inn i orzoen i den store bollen. Tilsett fløte, fontina, mozzarella, erter, salt og pepper. Rør godt sammen. Hell blandingen i den forberedte bakeformen.
  5. 55. I en liten bolle, bland sammen brødsmuler, parmesan og tørket timian. Strø brødsmuleblandingen over pastaen. Stek til det er gyllent, ca. 25 minutter.