
Julebrunietrær
Lag deilige julebrownie-trær med denne enkle oppskriften. Perfekt som festlig dessert i juletiden. Rask å lage og perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: vinter
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mer til smøring av formene
- 1 ½ kopper sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 store egg
- 1 kopp hvetemel (se Kok's Note)
- ½ kopp usøtet kakaopulver
- 1 teskje fint salt
- ½ teskje bakepulver
- ¾ kopp semisøte sjokoladebiter
- Seksten 1½-tommers stykker av pepperkakeklype
- Hvite strøssel og små non-pareil-sjokoladekuler, som Sno-Caps, til dekorasjon
- 1 kopp melis
- ½ stang (4 ss) usaltet smør, romtemperert
- En klype fint salt
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- ¼ til ½ ss hel melk
- 24 dråper grønn matfarging
- 1 dråpe rød matfarging
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En sprøytepose eller reseptfri plastpose.
- 2Til browniesene: Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Smør bunnen og sidene av to 20 cm runde kakeformer. Klipp ut to 20 cm sirkler av bakepapir og legg dem i bunnen av kakeformene.
- 3Rør sammen smør, sukker, vanilje og egg i en middels stor bolle. I en annen bolle, visp sammen mel, kakaopulver, salt og bakepulver. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og rør til det akkurat er blandet. Rør inn sjokoladechipsene og fordel røren jevnt i de forberedte formene, og jevn ut overflaten. Stek til browniesene begynner å danne en skorpe rundt kantene, løsner fra kanten, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35–40 minutter.
- 4La browniesene avkjøle helt i formene på avkjølingsrist i omtrent 1 time. Skjær hver sirkel i 8 like store trekanter med en kniv. Bruk en liten avsatskje eller kakepian til å løfte hver trekant ut av formen.
- 5Til den amerikanske smørkremen: Bland melis, smør og salt i en bolle med en mikser utstyrt med en flat visp (eller i en stor bolle hvis du bruker en håndholdt elektrisk mikser). Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett vaniljen, øk hastigheten til middels-høy og bland til glatt. Juster konsistensen med melk etter behov. Tilsett 24 dråper grønn konditorfarge og 1 dråpe rød konditorfarge, og bland på middels hastighet i 1 minutt. Sett til side.
- 6For å montere: Bruk tuppen av en liten kniv eller en pinne til å lage et lite hull langs bunnen av hver brownie. Sett inn en pepperkakekrok inn i hvert hull.
- 7Fyll sprøyteposen med kremen og klipp av 0,6 cm