Kylling- og brokkoligrateng med karri

Kylling- og brokkoligrateng med karri

en enkel og smakfull oppskrift på karrikylling med brokkoli i en kremet grateng. perfekt for en sunn og mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i små biter, pluss mer til å smøre formen
  • 2. 2 kopper broccolibuketter
  • 3. 680 gram benfri, skinnfri kyllingbryst, delt i 5 cm store biter
  • 4. To bokser á 300 gram kremet soppsuppe
  • 5. 1 kopp majones
  • 6. Saften av 1 sitron
  • 7. 1 teskje karri pulver
  • 8. 1 kopp revet Cheddarost
  • 9. 1 kopp tørre brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2 til 3 liters ildfast form.
  2. 22. Damp brokkolien i en stor mikrobølgesikker bolle med en liten mengde vann, dekket, til den er sprøtt mør, 2-4 minutter. Alternativt kan du dampe den i en kjele med vann over middels høy varme. Sil av vannet og sett til side.
  3. 33. Fyll en stor, høysidet stekepanne med omtrent 2,5 cm vann og kok opp. Tilsett kyllingen og kok til den er akkurat ugjennomsiktig, ca. 5 minutter. Sil av vannet og tørk kyllingen med papirhåndklær.
  4. 44. Rør sammen soppsuppen, majonesen, sitronsaften og karri i en stor bolle.
  5. 55. Fordel brokkolien i bunnen av den forberedte formen, deretter kyllingen og deretter sopptillegget. Strø over med revet cheddarost og brødsmuler.
  6. 66. Smør små klatter med smør over toppen. Stek til det er boblende og gyllent, ca. 30 minutter.