Beef and Lamb Shepherd’s Pie

Beef and Lamb Shepherd’s Pie

Lær hvordan du lager en klassisk shepherds pie med oksekjøtt og lam. En varm, mettende rett perfekt for hele familien. Enkel oppskrift med tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund russetpoteter, skrelt og delt i kvarter
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 2 purre (bare hvite og lysegrønne deler), delt i to på langs, skåret i 1/2 tomme tykke skiver og vasket godt
  • 5. 340 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 6. 340 gram lammekjøtt, karbonadedeig
  • 7. Nykvernet pepper
  • 8. 2 store gulrøtter, i terninger
  • 9. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 10. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 11. 1 spiseskje fersk timian, hakket
  • 12. 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 13. 3/4 kopp irsk stout (som Guinness)
  • 14. 1 1/4 kopper lavsaltet storfebuljong
  • 15. 1 kopp frosne erter
  • 16. 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 17. 2/3 kopp halv og halv
  • 18. 1 kopp revet cheddarost (ca. 113 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg potetene i en stor kjele, dekk med kaldt vann med 2,5 cm over potetene og krydre med salt. Kok opp, reduser deretter varmen og la småkoke til de er møre, ca. 20 til 25 minutter.
  2. 22. I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett purre og krydre med 1/2 teskje salt. Kok, mens du rører, til purre er myk, men ikke brunet, ca. 8 minutter. Overfør halvparten av purre til en stor bolle og sett til side.
  3. 33. Tilsett storfekjøtt og lam i pannen med den resterende purre. Stek over middels varme, og bruk en sleiv til å bryte opp kjøttet, til det ikke lenger er rosa, ca. 6 minutter. Hell av overflødig fett fra pannen; krydre kjøttet med 1/2 teskje salt og et par kverner pepper.
  4. 44. Rør inn gulrøtter, hvitløk, Worcestershire-saus og timian i kjøttet. Lag en åpning i midten av pannen og tilsett tomatpuré. La tomatpuréen koke under omrøring til den blir litt mørkere, ca. 1 minutt, og rør deretter inn i kjøttblandingen. Hell i stout og la det småkoke til det er litt redusert, ca. 2 minutter. Tilsett buljongen og la det småkoke.
  5. 55. Kok, mens du rører, til gulrøttene nesten er møre, ca. 5 minutter. Rør inn erter; skru ned varmen til lav og la det småkoke mens du moser potetene.
  6. 66. Sil av potetene og la dem avkjøle litt. Overfør til bollen med den reserverte purren; tilsett smør, halvparten og halv-and-halv og 1/2 teskje salt, og mos godt. Rør inn 1/2 kopp revet cheddarost.
  7. 77. Fordel kjøttblandingen i en 3