Makroplater

Makroplater

Oppdag hvordan du lager macro platter - en næringsrik og fargerik rett perfekt for enhver anledning. En enkel oppskrift for en balansert måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp rått brunt ris
  • 2. 1/3 kopp hakket grønnkål (i 2-tommers firkanter)
  • 3. 1/3 kopp hakket brokkoli
  • 4. 1/3 kopp skivede søtpoteter (i 1/4-tommers biter)
  • 5. 1 hardkokt egg
  • 6. 1/3 kopp hakket avokado

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg den brune risen i en kjele med 1/2 kopp vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk til nesten alt vannet er absorbert, omtrent 40 minutter.
  2. 22. I en gryte med en damprist, kok opp en liten mengde vann. Tilsett grønnkål i dampristen og damp i ca. 10 minutter, pass på å tilsette mer vann om nødvendig; sett til side. Tilsett brokkoli i dampristen og damp i ca. 6 minutter; sett til side. Tilsett søtpotetene og damp til de er akkurat møre, 10 til 20 minutter. (Alternativt, hvis det er plass, kan du dampe grønnsakene sammen, og fjerne hver type etter hvert som den er ferdig kokt.)
  3. 33. Plasser risen, grønnkålen, brokkolien og søtpotetene i ulike seksjoner av en delt matboks. Skjær egget i skiver, hvis ønskelig, og legg det i en annen seksjon. Til slutt, tilsett avokadoen.