Gul squash-grateng

Gul squash-grateng

Lær hvordan du lager en deilig gul squashgrateng med denne enkle oppskriften. Perfekt som en lett hovedrett eller tilbehør for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1,75 pund crookneck-gul squash eller annen gul sommer squash
  • 2. 1/4 pund zucchini eller ekstra gul sommer squash
  • 3. 1/2 kopp grovhakkede gulrøtter
  • 4. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
  • 5. 1 stor løk, helst gul, hakket
  • 6. 1 saftig hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 1/4 kopper saltine- eller Ritz-kjeks smuler
  • 8. 1/2 kopp revet mild til middels Cheddarost
  • 9. Hot pepper-saus, som Tabasco
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 2 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en middels stor ildfast form.
  2. 22. Skjær gule squash og zucchini i lengderetningen i kvartaler, og kutt deretter i 1/2-tommers tykke båter. Legg gule squash, zucchini og gulrøtter i en kjele, dekk nesten med vann og salt godt. Kok opp; skru ned varmen til middels og dekk til. Kok i omtrent 20 minutter, til grønnsakene er veldig myke.
  3. 33. I mellomtiden, varm 3 spiseskjeer av smøret i en middels stor stekepanne over middels-lav varme. Rør inn løk og kok sakte til den er veldig myk og gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere ett minutt. Skrap blandingen over i en bolle. Tørk ut stekepannen, sett den tilbake på middels-lav varme, og tilsett den resterende spiseskjeen med smør. Rør inn 1/2 kopp av kjeksbiter og kok kort til bitene er gylne. Skrap dem over på en liten tallerken og sett til side.
  4. 44. Sil av squashblandingen, mos grønnsakene litt. Skje blandingen over i en bolle. Rør inn de resterende 3/4 koppen av kjeksbiter, ost og en god skvett av pepper sausen. Salt og pepper etter smak. Rør inn eggene og hell blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø de ristet kjeksbiter over toppen. Stek uten lokk i ca. 30 minutter, til den er gyllenbrun og lett fast i midten. Server varm.