
Gul squash-grateng
Lær hvordan du lager en deilig gul squashgrateng med denne enkle oppskriften. Perfekt som en lett hovedrett eller tilbehør for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en middels stor ildfast form.
- 22. Skjær gule squash og zucchini i lengderetningen i kvartaler, og kutt deretter i 1/2-tommers tykke båter. Legg gule squash, zucchini og gulrøtter i en kjele, dekk nesten med vann og salt godt. Kok opp; skru ned varmen til middels og dekk til. Kok i omtrent 20 minutter, til grønnsakene er veldig myke.
- 33. I mellomtiden, varm 3 spiseskjeer av smøret i en middels stor stekepanne over middels-lav varme. Rør inn løk og kok sakte til den er veldig myk og gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere ett minutt. Skrap blandingen over i en bolle. Tørk ut stekepannen, sett den tilbake på middels-lav varme, og tilsett den resterende spiseskjeen med smør. Rør inn 1/2 kopp av kjeksbiter og kok kort til bitene er gylne. Skrap dem over på en liten tallerken og sett til side.
- 44. Sil av squashblandingen, mos grønnsakene litt. Skje blandingen over i en bolle. Rør inn de resterende 3/4 koppen av kjeksbiter, ost og en god skvett av pepper sausen. Salt og pepper etter smak. Rør inn eggene og hell blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø de ristet kjeksbiter over toppen. Stek uten lokk i ca. 30 minutter, til den er gyllenbrun og lett fast i midten. Server varm.