Hvit bønnesalat med ruccola

Hvit bønnesalat med ruccola

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull hvit bønne- og ruccolasalat. Perfekt som forrett eller lett lunsj, enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund tørkede cannellini-bønner
  • 2. 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp god olivenolje
  • 3. 1 rød løk, delt i to på langs og skåret i 1/4-tommers tykke halvringer
  • 4. 2 unser soltørkede tomater i olje, drenert og finhakket
  • 5. 4 teskjeer finhakket hvitløk (4 fedd)
  • 6. 2 teskjeer finhakkede ferske rosmarinkvister
  • 7. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 2 unser tynne skiver prosciutto, finhakket
  • 9. 1 teskje revet sitronskall
  • 10. 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice (2 sitroner)
  • 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 2 unser babyruccola

Fremgangsmåte

  1. 11. Kvelden før, legg bønnene i en stor bolle og tilsett vann slik at det dekker med 5 cm. La det bløtlegge over natten i kjøleskapet. Neste dag, sil av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og sil av igjen.
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnsgryte over middels varme. Tilsett løken og sautér over middels-lav varme i 7 til 9 minutter, til den er myk og blank. Tilsett bønnene og nok vann til å dekke dem med 7,5 cm. Kok opp og skum av eventuelt skum som legger seg på overflaten. Senk varmen og la det småkoke forsiktig i 45 minutter, til bønnene er møre. Sil av bønnene og løken, og overfør dem til en blandingsbolle.
  3. 33. I mellomtiden, varm opp 1/2 kopp olivenolje i en sautépanne på 25 til 30 cm over middels-høy varme. Tilsett soltørkede tomater, hvitløk, rosmarin, rød pepperflak og prosciutto, og kok i 4 til 5 minutter, til det dufter godt. Hell den varme oljen over de avkjølte bønnene, og vend godt. La det avkjøle i 10 minutter. Mens det fortsatt er varmt, rør inn sitronskall, sitronsaft, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper. Legg det i en stor, flat serveringsskål, omgi med ruccola, smak til med krydder, og server varmt eller romtemperert.