
Hvit bønnesalat med ruccola
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull hvit bønne- og ruccolasalat. Perfekt som forrett eller lett lunsj, enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kvelden før, legg bønnene i en stor bolle og tilsett vann slik at det dekker med 5 cm. La det bløtlegge over natten i kjøleskapet. Neste dag, sil av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og sil av igjen.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnsgryte over middels varme. Tilsett løken og sautér over middels-lav varme i 7 til 9 minutter, til den er myk og blank. Tilsett bønnene og nok vann til å dekke dem med 7,5 cm. Kok opp og skum av eventuelt skum som legger seg på overflaten. Senk varmen og la det småkoke forsiktig i 45 minutter, til bønnene er møre. Sil av bønnene og løken, og overfør dem til en blandingsbolle.
- 33. I mellomtiden, varm opp 1/2 kopp olivenolje i en sautépanne på 25 til 30 cm over middels-høy varme. Tilsett soltørkede tomater, hvitløk, rosmarin, rød pepperflak og prosciutto, og kok i 4 til 5 minutter, til det dufter godt. Hell den varme oljen over de avkjølte bønnene, og vend godt. La det avkjøle i 10 minutter. Mens det fortsatt er varmt, rør inn sitronskall, sitronsaft, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper. Legg det i en stor, flat serveringsskål, omgi med ruccola, smak til med krydder, og server varmt eller romtemperert.