Kalveschnitzel

Kalveschnitzel

Lær hvordan du lager en saftig og sprø veal schnitzel med vår enkle oppskrift. Perfekt som hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store (170–200 gram) kalvskiver
  • Vokset papir
  • 1 kopp mel
  • Salt og pepper
  • 2 egg
  • En liten skvett ekstra jomfru olivenolje
  • 1 kopp knust kjeks, funnet nær brødsmuler eller ved fiskedisken i butikken
  • Smør til steking
  • Hel muskatnøtt
  • Hakket fersk persille, til pynt
  • 1 sitron, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk arbeidsflaten med et ark vokspapir. Legg ut skiver med noen centimeters mellomrom på papiret. Legg et nytt ark vokspapir oppå arbeidsflaten. Bank ut skivene til ca. 0,6 cm tykkelse med bunnen av en liten tung stekepanne eller en gummihammer.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne på middels varme.
  3. 3Sett kalven til side og ordne tre engangs paiformer og en tallerken i en rad. Hell mel i én engangsform og krydre med salt og pepper. I den andre engangsformen, pisk egg med en liten skvett olje og krydre med salt. I den tredje engangsformen, hell ut omtrent 2,5 dl knusbrødsmel.
  4. 4Panér kalveskivene i mel. Dekk kalven jevnt med egg på begge sider. Trykk forsiktig kalveskivene ned i knusbrødsmel og legg de dekkede skivene på en tallerken. Tilsett en skvett olje og 1 ½ ss smør i stekepannen.
  5. 5Når smøret begynner å skumme, legg i 2 skiver kalv og stek i 3–4 minutter på hver side til de er gyldne og gjennomstekte. Ta dem opp og legg dem på en varm tallerken. Riv litt muskatnøtt over den varme schnitzelen. Gjenta med de resterende 2 skivene. Pynt kalveschnitzelen med persille og server med sitronbåter.