
Kyllingkarri
lær hvordan du lager en deilig chicken curry med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en liten food processor (mini-chopper), bland hvitløk og ingefær og kjør til en jevn pasta.
- 22. Varm opp oljen i en gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett nellik, kardemomme, allehånde, kanelstang og laurbærblad og kok, under omrøring, til det er mørkt og aromatisk, og kanelstangen begynner å løsne, omtrent 30 sekunder. Tilsett løk og kok, under omrøring, til den er lett brunet, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk- og ingefærpasta, karri og jalapeño og kok, under omrøring, til det er lett brunet og aromatisk, ca. 1 minutt.
- 33. Krydre kyllingen med salt og pepper. Tilsett tomat og kylling og kok, under omrøring, til oljen begynner å skille seg ut og det høres en karakteristisk knitrende lyd når ingrediensene "friterer" i oljen, ca. 6 minutter. Fortsett å koke, under omrøring, til kyllingen er lett brunet, ytterligere ca. 7 minutter.
- 44. Tilsett vann og kok opp. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 15 minutter. Fjern lokket og fortsett å koke, under omrøring av og til, til kyllingen er gjennomkokt og mør, og væsken har tyknet til en saus, ca. 30 minutter til. Overfør kyllingcurryen til en serveringsskål og server med ris og chutney.