
Fullkornspasta med kikerter og escarole
oppskrift på fullkornspasta med kikerter og escarole, en næringsrik og enkel rett som passer for hele familien. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kok pastaen i henhold til pakkens anvisninger; tilsett escarolen de siste 2 minuttene, dekk til og rør ikke. Fjern escarolen med tang; sett til side. Sil av pastaen, og spar ½ kopp kokevann. I mellomtiden, hvis du bruker kapers, varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kapers og stek til de er sprø, ca. 2 minutter. Overfør til en tallerken med papirhåndkle.
- 22. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene olje i stekepannen. Kok hvitløk, persille og rød pepperflak til hvitløken blir lett ristet, 1 minutt. Tilsett tomater, kikerter, en klype salt og laurbærbladene. Kok til tomatene og kikertene blir brune, ca. 6 minutter. Tilsett escarolen og det reserverte tomatjuicen, og kok til sausen tykner litt, ca. 4 minutter til. Fjern og kast laurbærbladene.
- 33. Tilsett den kokte pastaen i stekepannen og vend den inn i sausen; smak til med salt og pepper. (Hvis sausen er tykk, tilsett litt av det reserverte pastavannet.) Rør inn osten og topp med stekte kapers, hvis du bruker det, og mer ost.
- 44. Fotograf: Antonis Achiellos