Pasta med bacon og purre

Pasta med bacon og purre

Lær hvordan du lager en deilig og enkel pasta med bacon og purre. Perfekt for en rask middag som smaker godt hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 340 gram mezzi rigatoni (eller annen kort pasta)
  • 3. 4 skiver bacon, kuttet i 1,5 cm biter
  • 4. 1 bunt vårløk (bare de hvite og lysegrønne delene), delt på langs, tynne skiver og godt skylt
  • 5. Nykvernet pepper
  • 6. 3/4 kopp kremfløte
  • 7. 1/3 kopp revet parmesanost, samt mer til topping
  • 8. Hakket fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver 1 kopp av kokevannet; sil av pastaen.
  2. 22. I mellomtiden, kok opp baconet i en stor stekepanne over middels varme, og rør av og til, til det er sprøtt, ca. 8 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir; hell av alt unntatt 1 spiseskje av fettet fra pannen.
  3. 33. Tilsett purre i fettet i pannen. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og kok under omrøring til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett fløten og kok til den begynner å tykne, ca. 2 minutter.
  4. 44. Ha pastaen i pannen sammen med parmesan, halvparten av baconet og 1/2 teskje pepper; vend godt slik at det blir dekket, og tilsett nok av det reserverte kokevannet for å løsne sausen.
  5. 55. Server med resten av baconet, mer parmesan og persille på toppen.
  6. 6Fotograf: Justin Walker