
Sitron- og parmesankuler med risotto
oppskrift på deilige lemon parmesan risotto balls, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For risottoen: Varm opp grønnsaksbuljongen i en kjele ved siden av risottokjelen. Ha en øse i den slik at du har den tilgjengelig.
- 22. Surr løken i olivenoljen til den er myk, tilsett hvitløk og kok i omtrent ett minutt til. Tilsett Arborio-risen og surr i noen minutter. Hell i nok buljong til å dekke risen, og rør hyppig.
- 33. Når risen har absorbert buljongen, tilsett resten av buljongen og la risottoen koke til den er ferdig (16 til 20 minutter). Hvis den ikke er mør, tilsett litt varmt vann til den er myk.
- 44. Når den er kokt gjennom, tilsett sitronsaft, sitrusskall, Parmesan, mozzarella og halvparten og halvparten. Bland godt. La den avkjøle i omtrent én time.
- 55. For å steke ballene: Varm opp oljen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i en stor gryte. Ha panko-brødsmuler i en flat skål. Bruk en liten skje eller iskremkopp til å forme risottoen til 2,5 cm store baller, og rull dem i brødsmulene. Sett til side til alle er ferdige. Legg noen baller om gangen i den varme oljen. Stek ballene i 2 til 3 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø over Parmesan og server.