Mikes Clam Chowder

Mikes Clam Chowder

oppskrift på mikes clam chowder - en kremet og velsmakende clam chowder perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 5 kopper kamsjys
  • 2. 450 gram poteter, i terninger
  • 3. 5 skiver bacon, i 1/2-tommers terninger
  • 4. 1 liten gul løk, hakket
  • 5. 3 laurbærblad
  • 6. 1 spiseskje fersk hakket timian
  • 7. 1/2 stang smør
  • 8. 1/2 kopp hvetemel
  • 9. 2 kopper fløte og melk (halv og halv)
  • 10. 900 gram ferske eller frosne blåskjell, i terninger
  • 11. 2 spiseskjeer fersk hakket persille
  • 12. Kosher-salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp kamsjys og terningstekte poteter i en stor suppegryte. Kok til potetene er møre. Sett til side.
  2. 22. For å lage roux: I en gryte, stek baconet til det er sprøtt. Rør inn løken og la den bli gjennomsiktig. Tilsett laurbærblad, timian og smør, og la det smelte. Visp inn melet og la rouxen koke til den blir gyldenbrun, ca. 3 til 4 minutter.
  3. 33. Kok opp kamsjy og potetene igjen. Visp inn en øse med kamsjy i rouxen, og deretter gradvis visp rouxen inn i suppegryten til den tykner. Rør inn fløteblandingen og varm opp til kokepunktet mens du visper. Tilsett snegler og la det småkoke i 2 til 3 minutter. Deretter tilsetter du persille, kosher salt og pepper etter smak. Server varm med østerskjeks.