
Kjøttkaker i muffinsform med barbecuesaus
Lær hvordan du lager saftige meatloaf muffins med smakfull barbecue saus. Perfekt som en rask og enkel hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 2/3 til 1 3/4 pund kjøttdeig av storfe
- 1 middels stor løk, kuttet i biter
- 2 ribber selleri fra midten av stilken, kuttet i 5 cm lange biter
- 1 grønn paprika
- 1 stort egg pluss en skvett melk, pisket
- 1 kopp usøtet brødsmuler
- 2 spiseskjeer grillkrydder (anbefalt: Montreal Steak Seasoning fra McCormick)
- 1 kopp røykfylt barbecuesaus
- 1/2 kopp tomatsalsa
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- Vegetabilsk olje eller ekstra-virgin olivenolje
- Micro-way-cool bacon og grønne bønner, oppskrift følger
- Knuste poteter med kremost, oppskrift følger
- 6 skiver bacon som er ferdig i mikroen
- Én 450 grams pose frosne grønne bønner
- En skvett ekstra-virgin olivenolje
- Salt og pepper
- 2 1/2 pund små røde poteter eller baby Yukon Gold-poteter
- 1/2 kopp halvt og halvt eller hel melk
- 225 gram naturell kremost eller grønnsaks-kremost, kuttet i biter
- 10 gressløk eller 2 vårløk, hakket eller klippet med kjøkkensaks
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 3Legg kjøttdeigen i en stor bolle.
- 4Legg løk og selleri i en food processor.
- 5Kutt paprikaen i to, fjern frøene og kast dem i søppelbollen din.
- 6Kutt paprikaen i noen biter og ha dem i food processoren.
- 7Pulsér til grønnsakene er finhakket i små biter, og ha dem deretter i kjøttbollen.
- 8Tilsett egg, melk, brødsmuler og grillkrydder i bollen.
- 9Deretter blander du sammen den røykfylte BBQ-sausen, salsaen og Worcestershire-sausen.
- 10Hell halvparten av sausblandingen i bollen med kjøttdeigen.
- 11Bland kjøttdeigen godt med hendene.
- 12Vask opp.
- 13Smør en muffinsform med 12 former (ca. 1/2 kopp hver) med vegetabilsk olje eller ekstra jomfru olivenolje.
- 14Bruk en iskremkopp for å fylle kjøttdeigen i hver form.
- 15Topp hver kjøttkake med en skje saus.
- 16Stek i ca. 20 minutter.
- 17Kutt opp én muffins for å sjekke at midten er gjennomstekt.
- 18Mens kjøttkakemuffinsene steker, lager du grønne bønner i mikrobølgeovnen.
- 19Server kjøttkaken med most potet og kremost på siden også.
- 20Legg bacon mellom papirhåndklær og mikrobølge det i 60 sekunder på høy effekt.
- 21Avkjøl baconet og hakk eller smuldre det opp.
- 22Legg grønne bønner i en bolle og drypp over ekstra jomfru olivenolje, salt og pepper.
- 23Dekk bollen løst med plastfolie og mikrobølge grønne bønner på høy i 5 minutter, rør om og kok i ytterligere 5 minutter.
- 24Fjern plasten og topp grønne bønner med smuldret bacon.
- 256