Gåskarahi

Gåskarahi

Lær hvordan du lager en smakfull goat karahi med vår enkle oppskrift. Perfekt for en hverdagsmiddag eller helgefeiring. Oppdag krydder, tips og triks!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 8 unser geit (med bein, kuttet i biter)
  • 2. 2 spiseskjeer ingefær- og hvitløkspaste
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 2 laurbærblad
  • 5. 1 stor løk, hakket
  • 6. 4 spiseskjeer soyabønneolje
  • 7. 3 tomater, hakket
  • 8. 2 spiseskjeer naturell yoghurt
  • 9. 1/2 teskje rød chili pulver
  • 10. 1/4 teskje malt koriander
  • 11. 1 spiseskje smør
  • 12. Knuste grønne kardemommekapsler, til pynt
  • 13. Ingefær, tynne skiver til pynt
  • 14. Friske korianderblader, til pynt
  • 15. Grønne chili, tynne skiver til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok geiten i 3 kopper vann. Tilsett 1 teskje ingefær- og hvitløkpasta, en klype salt og pepper, samt laurbærbladene. Kok på høy varme til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter. Ikke overkok. Ta ut geiten og sett den til side. Sil kraften, og fjern laurbærbladene.
  2. 22. I en liten panne, stek løken i 2 spiseskjeer av oljen til den er myk. Ta av varmen og kjør den til en glatt puré.
  3. 33. I en middels stor panne, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje. Tilsett den resterende ingefær- og hvitløkpastaen og stek på lav varme. Tilsett geiten sammen med 2 spiseskjeer av løkpuréen, tomatene, 1/4 kopp av geitekraften, yoghurten, chilipulveret, koriander, samt 1/2 teskje salt og pepper. Bland godt og la det surre på middels varme i 10 til 15 minutter. Dekk til og la det småkoke til sausen har tyknet. Tilsett smøret og ta av varmen. Strø over grønn kardemomme. Pynt med skivet ingefær, korianderblader og grønne chili.