Frittata med potet og prosciutto

Frittata med potet og prosciutto

oppskrift på en smakfull frittata med potet og prosciutto. perfekt som frokost eller lett lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 (200 g) potet, skrelt og kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 3. 1/2 løk, hakket
  • 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 6 store egg
  • 7. 1/4 kopp kremfløte
  • 8. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 9. 2 unser skivet prosciutto, grovhakket
  • 10. 2 spiseskjeer hakkede friske basilikablad
  • 11. 1 baguette, delt i 8 biter
  • 12. 1/4 kopp usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp oljen i en tung, 24 cm stor stekepanne over middels varme. Tilsett potet, løk og hvitløk. Krydre potetblandingen med salt og pepper etter smak. Stek over middels-lav varme til poteten er gyllen og sprø på utsiden, og myk inni, omtrent 7 til 10 minutter.
  3. 33. Forvarm grillen. Visp egg, fløte, parmesan, prosciutto og basilikum i en middels stor bolle for å blande det godt. Rør eggeblandingen inn i potetblandingen i pannen. Kok over middels-lav varme til eggeblandingen nesten har stivnet, men toppen fortsatt er løs, omtrent 3 minutter. Sett pannen under grillen. Grill til toppen er stivnet og gyllenbrun, ca. 4 minutter. Bruk en slikkepott av gummi for å løsne frittataen fra pannen, og skyv den over på et skjærebrett. Skjær frittataen i 12 kiler.
  4. 44. Del hvert brød i to. Rist brødet i en grillpanne til det er gyllent. Du kan også grille brødet med snittflaten opp til det er gyllent, ca. 1 til 2 minutter, og pass på så det ikke brenner seg. Smør de skårne sidene av det ristet brødet. Legg en frittatakil på hver bunndel av brødet. Dekk med brødtoppen og server.