
Frittata med potet og prosciutto
oppskrift på en smakfull frittata med potet og prosciutto. perfekt som frokost eller lett lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp oljen i en tung, 24 cm stor stekepanne over middels varme. Tilsett potet, løk og hvitløk. Krydre potetblandingen med salt og pepper etter smak. Stek over middels-lav varme til poteten er gyllen og sprø på utsiden, og myk inni, omtrent 7 til 10 minutter.
- 33. Forvarm grillen. Visp egg, fløte, parmesan, prosciutto og basilikum i en middels stor bolle for å blande det godt. Rør eggeblandingen inn i potetblandingen i pannen. Kok over middels-lav varme til eggeblandingen nesten har stivnet, men toppen fortsatt er løs, omtrent 3 minutter. Sett pannen under grillen. Grill til toppen er stivnet og gyllenbrun, ca. 4 minutter. Bruk en slikkepott av gummi for å løsne frittataen fra pannen, og skyv den over på et skjærebrett. Skjær frittataen i 12 kiler.
- 44. Del hvert brød i to. Rist brødet i en grillpanne til det er gyllent. Du kan også grille brødet med snittflaten opp til det er gyllent, ca. 1 til 2 minutter, og pass på så det ikke brenner seg. Smør de skårne sidene av det ristet brødet. Legg en frittatakil på hver bunndel av brødet. Dekk med brødtoppen og server.