Grillede paprikaer med criolla-saus

Grillede paprikaer med criolla-saus

Lær hvordan du lager deilige grillede paprika med criolla saus. Perfekt for sommermåltider og enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 4 orange paprikaer
  • 2 mellomstore tomater, finhakket
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1 fersk serranoskille, finhakket (inkludert frø)
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille
  • 2 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/2 spiseskje rødvinseddik
  • 1 teskje kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Røstek pepper med kullgrill: Når ilden er varm (du kan holde hånden 5 tommer over risten i 1 til 2 sekunder), grill pepperne på risten, vend med tang, til skinnene er svarte, ca. 10 til 12 minutter.
  2. 2Røstek pepper med gassgrill: Forvarm alle brennere på høy varme, juster deretter til middels høy varme. Grill pepperne på risten, vend med tang, til skinnene er svarte, ca. 10 til 12 minutter.
  3. 3Skrell og lag saus av pepperne: Overfør pepperne til en stor bolle og dekk tett med plastfolie, la stå til de er avkjølte nok til å håndteres. Skrell pepperne, del dem i to på langs, og skjær dem i strimler, kast stilker og frø.
  4. 4Rør sammen de resterende ingrediensene, tilsett deretter pepperne og vend forsiktig.
  5. 5Kok's notat: Hvis du ikke har mulighet til å grille, kan pepperne ristes på risten til gassbrennere over høy varme, vend med tang. Eller grilles i ovn under grillen på en grillpanne ca. 5 tommer fra varmen, vend av og til (ca. 15 minutter).
  6. 6Pepper i criolla-saus kan lages én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før servering.