
Grillede paprikaer med criolla-saus
Lær hvordan du lager deilige grillede paprika med criolla saus. Perfekt for sommermåltider og enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 4 orange paprikaer
- 2 mellomstore tomater, finhakket
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1 fersk serranoskille, finhakket (inkludert frø)
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille
- 2 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 spiseskje rødvinseddik
- 1 teskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Røstek pepper med kullgrill: Når ilden er varm (du kan holde hånden 5 tommer over risten i 1 til 2 sekunder), grill pepperne på risten, vend med tang, til skinnene er svarte, ca. 10 til 12 minutter.
- 2Røstek pepper med gassgrill: Forvarm alle brennere på høy varme, juster deretter til middels høy varme. Grill pepperne på risten, vend med tang, til skinnene er svarte, ca. 10 til 12 minutter.
- 3Skrell og lag saus av pepperne: Overfør pepperne til en stor bolle og dekk tett med plastfolie, la stå til de er avkjølte nok til å håndteres. Skrell pepperne, del dem i to på langs, og skjær dem i strimler, kast stilker og frø.
- 4Rør sammen de resterende ingrediensene, tilsett deretter pepperne og vend forsiktig.
- 5Kok's notat: Hvis du ikke har mulighet til å grille, kan pepperne ristes på risten til gassbrennere over høy varme, vend med tang. Eller grilles i ovn under grillen på en grillpanne ca. 5 tommer fra varmen, vend av og til (ca. 15 minutter).
- 6Pepper i criolla-saus kan lages én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før servering.