Vill-sopp- og kalkunsaus

Vill-sopp- og kalkunsaus

oppskrift på vilt sopp kalkun saus, perfekt som tilbehør til kalkun eller kylling. enkel å lage og full av smak. ideell for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper avfettet kalkunjus fra kalkunsteikespannen eller hjemmelaget kalkun- eller kyllingkraft
  • 2. 1/2 kopp kremfløte
  • 3. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 280 gram shiitakesopp, skylt, fjernet stilkene og skåret i skiver
  • 5. 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1/4 kopp tørr sherry
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1/2 teskje rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 11. La saften småkoke i en liten kjele over middels høy varme og la den redusere til halvparten. Tilsett fløten og kok til den er redusert nok til å dekke baksiden av en skje, omtrent 8 minutter.
  2. 22. Varm smøret i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, timian, hvitløk og sherry, og kok under omrøring av og til til soppen er mør og nesten tørr, ca. 6 minutter.
  3. 33. Bland soppen med den reduserte sausen og smak til med salt og pepper. Varm opp igjen, om nødvendig, og rør inn eddiken. Overfør til en sausekanne og hold varm til servering.