Stekt krabbekake med maisrelish, ovnsbakte tomater og peppersaus

Stekt krabbekake med maisrelish, ovnsbakte tomater og peppersaus

oppskrift på seared crab cake med frisk maisrelish, ovnsbakte tomater og peppercoulis. perfekt for en elegant forrett eller lett hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Kokede maisrelish:
  • 2. 2 kopper melk
  • 3. 8 unser usaltet smør
  • 4. 2 spiseskjeer kosher salt
  • 5. 2 spiseskjeer sukker
  • 6. 3 hele maiskolber
  • 7. 1/4 kopp risvinseddik
  • 8. 1 unser fersk koriander, finhakket
  • 9. 2 store sjalottløk, finhakket
  • 10. 1 fedd hvitløk, hakket
  • 11. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 12. Tomat- og peppercoulis:
  • 13. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 14. 1 spiseskje risvinseddik
  • 15. 3 sjalottløk, skrelt
  • 16. 2 fedd hvitløk
  • 17. 2 hele røde paprika, ristet
  • 18. 2 tomater, delt i to
  • 19. 1 liten bunt fersk koriander
  • 20. Salt og hvit pepper etter smak
  • 21. Krabbekaker:
  • 22. 1 kopp panko-rasp
  • 23. 1 kopp majones
  • 24. 1 unser fersk koriander, hakket
  • 25. 1 egg
  • 26. 1 liten rød løk, finhakket i små terninger
  • 27. 1 grønn paprika, finhakket i små terninger
  • 28. 1 rød paprika, finhakket i små terninger
  • 29. 1 gul paprika, finhakket i små terninger
  • 30. 1 pund jumbo krabbekjøtt
  • 31. Rapsolje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. For maisrelishen: Tilsett melken og 2 kopper vann i en kjele på 3-4 liter og kok opp. Når det begynner å småkoke, rør inn smør, salt og sukker; la det småkoke i noen minutter til smøret har smeltet. Legg maisen i kjelen, dekk til og kok til den er mør, ca. 45 minutter. Ta maisen ut og avkjøl nok til å håndtere, og kutt deretter av kornene med en kniv. (Tips: det vil være lettere å fjerne kornene fra maiskolben hvis den fortsatt er varm.) Bland sammen mais, eddik, koriander, sjalottløk, hvitløk, salt og pepper etter smak i en stor bolle.
  2. 22. For coulis: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Mens den varmes opp, bland sammen olje, eddik, sjalottløk, hvitløk, chili, tomater, koriander og litt salt og hvit pepper i en stor bolle. Sørg for at ingrediensene er jevnt dekket med olje. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 20 minutter, deretter overfør til en blender og kjør til jevn puré. Sil gjennom en finmasket sikt. Sett til side.
  3. 33. For krabbekakene: Senk ovnstemperaturen til 175°C (350°F). Bland sammen brødsmuler, majones, koriander, egg, løk og chili i en stor bolle. La det stå i 5 minutter mens du åpner og renser krabbekjøttet. Når krabbekjøttet er avrent for overflødig væske, vend det inn i brødsmuleblandingen. Form til 8 like store krabbekaker. Varm opp olje til 175°C (350°F) i en sautépanne, og stek krabbekakene til de er gyldne på begge sider. Overfør til ovnen og stek i 10 minutter.
  4. 44. For å anrette retten: Bruk en rund, hvit tallerken på 20 cm i diameter. Først legger du en liten mengde maisrelish i midten av