
NoThyme Rask kylling med knuste brokkolipoteter og gouda-saus
Lær hvordan du lager en smakfull og rask hovedrett med kylling, sprø brocotatoes og kremet gouda gravy. Perfekt for travle hverdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp, salt vannet, skru ned varmen litt, og kok til de er møre, ca. 12 minutter. Heads up: omtrent halvveis i kokingen vil du tilsette brokkolien i kjelen, så bruk en stor nok kjele til å romme begge deler.
- 22. Krydre kyllingbrystene med timian, salt og pepper. Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stekepanne over middels høy varme, og stek kyllingen i 6 minutter på hver side.
- 33. Tilsett brokkolien i kjelen med potetene og kok i 6 minutter.
- 44. Varm smør i en liten sausekjele over middels varme. Når smøret har smeltet, tilsett melet og kok i 1 minutt, deretter visp inn kyllingkraften og 1 kopp melk eller halv-og-halv. La det tykne i 2 til 3 minutter, smak til med salt og pepper, og rør inn osten i en figur åtte-bevegelse med en tresleiv i 2 minutter, eller til osten er smeltet. Slå av varmen.
- 55. Sil av brokkolien og potetene, og legg dem tilbake i den varme kjelen for å tørke ut. Mos brokkolien og potetene sammen, og bruk den resterende melken for å oppnå ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- 66. Skjær kyllingbrystene i skrå snitt. Legg en klatt med potet- og brokkolimiks på tallerkener, og plasser den utstikkende kyllingen langs kanten av haugen. Hell gouda-gryten over toppen.