Tortelli med butternut squash og brunet smør

Tortelli med butternut squash og brunet smør

oppskrift på tortelli fylt med butternut squash, servert med brunet smør. en perfekt rett for høstsesongen med rik smak og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 5 til 6 kopper hakket, skrelt og terningkuttet squash (ca. 1 stor eller 2 små)
  • 3. 1/2 kopp finhakkede amaretti-kjeks
  • 4. 1/2 kopp ferske brødsmuler
  • 5. 1/4 kopp finrevet Parmesanost
  • 6. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 7. 1 1/2 teskje kosher-salt
  • 8. 1/4 teskje svart pepper
  • 9. 2 til 2 1/2 kopper hvetemel
  • 10. 1 teskje kosher-salt
  • 11. 2 store egg
  • 12. 3 store eggeplommer
  • 13. Semulegryn til å strø med
  • 14. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 15. 1 spiseskje finhakkede friske salvieblader
  • 16. 1 teskje kosher-salt
  • 17. 1/2 teskje svart pepper
  • 18. Revet Parmesanost til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme og tilsett squashen. Kok til squashen akkurat begynner å karamellisere og er gyldenbrun, omtrent 10 minutter. Tilsett vann nok til å dekke, og kok til squashen er mør, ca. 20 minutter. Sil av vannet. Overfør squashen til en food processor utstyrt med en metallblad. Tilsett amaretti, brødsmuler, Parmesanost, muskatnøtt, salt og pepper, og blend til det er jevnt.
  2. 2Hell melet på et stort skjærebrett eller arbeidsflate. Ha 2 kopper av melet og saltet på brettet, og lag en bred fordypning i midten. Plasser eggene og eggeplommene i fordypningen. Bruk en gaffel til å følge kanten av fordypningen, og trekk inn små mengder mel, og fortsett rundt hele, til det meste av melet er absorbert. Hvis nødvendig, tilsett opptil 1/2 kopp av det resterende melet. Del deigen i to deler. Kjør deigen gjennom en pastamaskin, brett den i halvdeler hver gang og sett den inn igjen 15 til 20 ganger for å elte den. Fortsett til pastaen er tynn som papir. Legg deigplatene ut og skjær dem i 4-tommers kvadrater; du skal ha omtrent 40 til 42 kvadrater.
  3. 3Plasser 1 spiseskje av fyllet på ett hjørne av hvert kvadrat. Brett over den fylte delen, trykk ned rundt fyllet, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett som er strødd med semolina. Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme og kok til det begynner å skumme og bli brunt, ca. 4 minutter. Tilsett salvie, salt og pepper.
  4. 4Kok opp en stor kjele med vann, eventuelt tilsatt salt. Tilsett tortelli og kok til de er møre, ca. 3 minutter. Vend dem i det brune smøret og Parmesanosten, og server umiddelbart.