
Sesamkylling med krydret dippesaus
oppskrift på crispy sesamkylling servert med en krydret dipping sauce. perfekt til middagen for en smakfull og spennende rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en foodprosessor, kombiner løk, hvitløk og ingefær, og puls til det er finhakket. Ha det i en bolle og bland med sitronsaft, olivenolje, soyasaus, rom, knust rød chili, sukker og salt. Rist eller rør godt før bruk. Skjær kyllingbrystet i 5 cm lange strimler. Legg dem i en plastpose eller en beholder med marinaden. Mariner i kjøleskapet over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Bland sesamfrø med melet. Vend de marinerte kyllingstrimlene i mel- og sesamblandingen. Varm opp nok rapsolje i en stekepanne til å dekke bunnen, til det er varmt, men ikke røykende. Stek kyllingstrimlene på begge sider til de er gyldne. Overfør til en liten stekeplate og fullfør stekingen i ovnen.
- 44. For å montere:
- 55. Vend sesamnudler med litt soy-ingefær-vinaigrette og noen friske mesclun-gress. Legg nudelsalaten på en tallerken og topp med den stekte sesamkyllingen. Drypp litt krydret aprikossaus over kyllingen. Pynt med syltet ingefær og en side av aprikossausen til dipping.
- 66. Kok angel hair-pasta i kokende, saltet vann i 2 minutter eller til den er al dente. Sil av vannet og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Tilsett koriander, vårløk, olivenolje og sesamolje. Bland godt.
- 77. Bland alle ingrediensene, unntatt vannet, i en blender. Kjør i 30 sekunder. Tilsett deretter vannet og kjør i ytterligere 10 sekunder.
- 88. Ha alle ingrediensene i en kjele, og varm opp til glasuren smelter. Visp til den er jevn, og server ved romtemperatur. Tilsett vann hvis den blir for tykk.