Sesamkylling med krydret dippesaus

Sesamkylling med krydret dippesaus

oppskrift på crispy sesamkylling servert med en krydret dipping sauce. perfekt til middagen for en smakfull og spennende rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten finhakket løk
  • 2. 3 fedd finhakket hvitløk
  • 3. En 1/4-tommers skive fersk ingefær, skrelt
  • 4. 170 gram sitronsaft
  • 5. 170 gram olivenolje
  • 6. 85 gram soyasaus
  • 7. 85 gram mørk rom
  • 8. 1 spiseskje knust rød pepper
  • 9. 2 spiseskjeer sukker
  • 10. 2 spiseskjeer salt
  • 11. 5 kyllingbryst
  • 12. 1 kopp ristet sesamfrø
  • 13. 2 kopper hvetemel
  • 14. Sesamnudler, oppskrift følger
  • 15. Soy-ingefær-vinaigrette, oppskrift følger
  • 16. Mesclun-salat
  • 17. Sterk aprikossaus, oppskrift følger
  • 18. 450 gram fersk angel hair-pasta
  • 19. 1/2 bunt koriander, hakkede blader
  • 20. 1 bunt hakkede vårløk
  • 21. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 22. 2 spiseskjeer ristet sesamolje
  • 23. 1/4 kopp soyasaus
  • 24. 1/4 kopp sitronsaft
  • 25. 1 spiseskje finhakket ingefær
  • 26. 1/2 kopp olivenolje
  • 27. 1/2 kopp rapsolje
  • 28. 1 unse kokende vann
  • 29. 2 kopper aprikosglaze
  • 30. 1 kopp balsamico-vinaigrette
  • 31. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 32. 1 spiseskje rød pepperflak
  • 33. 1 spiseskje revet ingefær
  • 34. 1/2 kopp mirin

Fremgangsmåte

  1. 11. I en foodprosessor, kombiner løk, hvitløk og ingefær, og puls til det er finhakket. Ha det i en bolle og bland med sitronsaft, olivenolje, soyasaus, rom, knust rød chili, sukker og salt. Rist eller rør godt før bruk. Skjær kyllingbrystet i 5 cm lange strimler. Legg dem i en plastpose eller en beholder med marinaden. Mariner i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Bland sesamfrø med melet. Vend de marinerte kyllingstrimlene i mel- og sesamblandingen. Varm opp nok rapsolje i en stekepanne til å dekke bunnen, til det er varmt, men ikke røykende. Stek kyllingstrimlene på begge sider til de er gyldne. Overfør til en liten stekeplate og fullfør stekingen i ovnen.
  4. 44. For å montere:
  5. 55. Vend sesamnudler med litt soy-ingefær-vinaigrette og noen friske mesclun-gress. Legg nudelsalaten på en tallerken og topp med den stekte sesamkyllingen. Drypp litt krydret aprikossaus over kyllingen. Pynt med syltet ingefær og en side av aprikossausen til dipping.
  6. 66. Kok angel hair-pasta i kokende, saltet vann i 2 minutter eller til den er al dente. Sil av vannet og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Tilsett koriander, vårløk, olivenolje og sesamolje. Bland godt.
  7. 77. Bland alle ingrediensene, unntatt vannet, i en blender. Kjør i 30 sekunder. Tilsett deretter vannet og kjør i ytterligere 10 sekunder.
  8. 88. Ha alle ingrediensene i en kjele, og varm opp til glasuren smelter. Visp til den er jevn, og server ved romtemperatur. Tilsett vann hvis den blir for tykk.