Sjokoladebananbiter iskrem

Sjokoladebananbiter iskrem

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladebanan iskrem med sjokoladebiter. En enkel oppskrift for en søt og kremet dessert som passer perfekt til sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp kremfløte
  • 2. 1 pint melk
  • 3. 1 1/4 kopper sukker
  • 4. 1 vaniljestang, delt
  • 5. 2 eggeplommer
  • 6. 1/2 kopp hakkede bananer
  • 7. 1/2 kopp grovhakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 11. Hvis du bruker en elektrisk iskremmaskin, plasser kroppen i fryseren over natten. Den må være helt frosset for å kunne fryse iskremen.
  2. 22. Bland kremfløte, melk og 1 kopp sukker i en middels stor, tykkbunnet kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen i kremblandingen og legg i selve stangen. Kok opp over middels høy varme, og pass på så blandingen ikke koker over. Ta kjelen av varmen.
  3. 33. Pisk eggeplommene i en bolle, og visp sakte inn 1 kopp av den varme kremblandingen. Gradvis heller du den varme blandingen tilbake i kjelen med krem. Kok opp over middels varme, og rør av og til, til blandingen dekker baksiden av en skje eller når 170 grader Fahrenheit, omtrent 6 til 8 minutter. Ta kjelen av varmen og hell blandingen i en beholder. Dekk til og sett i kjøleskapet for å avkjøle i omtrent 2 til 3 timer.
  4. 44. Sett sammen iskremmaskinen og slå den på. Hell i kremblandingen og la den kjøre i omtrent 20 til 25 minutter, i henhold til produsentens instruksjoner. Rør inn banan og sjokolade når iskremen er tre fjerdedeler frosset.