
Rocky Road-brødterte med marshmallow-saus
Oppdag en smakfull oppskrift på rocky road bread pudding med marshmallow saus. Perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og full av søte smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 brød brioche, skåret i store terninger
- 8 store eggeplommer
- 8 store egg
- 1 ½ kopper sukker
- 2 kvart melk
- 1 stang usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer brandy
- 170 gram bittersøt sjokolade, smeltet
- 115 gram bittersøt sjokolade, hakket
- 450 gram marshmallows
- 57 gram pecannøtter, ristet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Smør en 20x20 cm (8x8 tommer) bakeform.
- 3For å lage brødpuddingen:
- 4- Legg brioche i en stor bolle.
- 5- I en middels stor bolle, visp egg, eggeplommer og sukker til det er godt blandet.
- 6- Tilsett melk, smør, brandy og smeltet sjokolade, og visp til det er jevnt fordelt.
- 7- Hell blandingen over den oppkuttede briocheen og la den hvile i 5 minutter.
- 8- Tilsett hakket sjokolade, en fjerdedel av marshmallowsene og ristet pekannøtt, og rør forsiktig for å blande.
- 9- Hell blandingen i den smurte formen og dekk med aluminiumsfolie.
- 10- Sett formen i en stor langpanne og plasser den i ovnen.
- 11- Hell varmt vann i langpannen til det når halvparten av høyden på formen.
- 12- Stek i 30 minutter.
- 13- Fjern folien og stek i ytterligere 15 minutter, eller til en trepinne eller kniv som settes inn kommer ut ren.
- 14For å lage marshmallow-sausen:
- 15- Ha 1/4 kopp vann i en liten kjele, kok opp, og tilsett resten av marshmallowsene.
- 16- Rør konstant til marshmallowsene er smeltet.
- 17- For servering: Kutt en 1,5 cm (1/2 tomme) stor firkant av brødpuddingen og pynt med litt saus.
- 18- Server umiddelbart.