
Cherry-Aprikosyoghurtsundaier
oppskrift på deilige cherry-apricot yogurt sundaes, perfekt som dessert eller sunn snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp sukker
- 1/2 kopp vann
- 5 ferske laurbærblader, delt på langs, eller 2 store tørkede California-laurbærblader
- 2 (3 x 1 tommer) strimler med fersk sitrusskall (sitron)
- 2 (3 x 1 tommer) strimler med fersk sitrusskall (appelsin)
- 6 ferske aprikoser
- 450 gram ferske kirsebær (helst Royal Ann eller Rainier)
- 2 teskjeer fersk sitronjuice
- 2 kopper naturell yoghurt (helst gresk)
- Tilbehør: lønnesirupgranola med sprøtt karamellisert korn
Fremgangsmåte
- 1La sukker, vann, laurbærblader og skall koke opp i en tykk kjele på én kvart, i 5 minutter, fjern deretter fra varmen og la det trekke i 20 minutter. Mens sirupen trekker, del aprikosene i to på langs og fjern steinene. Bruk en liten kniv og kutt rundt hver kirsebær, slik at du treffer steinen, og vri deretter kirsebærene i to for å skille dem. Fjern steinene med tuppen av kniven. Bland aprikoser og kirsebær med sitronsaft i en stor, flat bolle. Kok opp sirupen igjen, og hell den over frukten, mens du vender forsiktig for å dekke alt. Dekk til og la det stå, og rør av og til, i minst 30 minutter. Legg 1/3 kopp yoghurt på hver av de 6 tallerkenene og server med frukten.