Sandwich med roastbiff dekket av koriander og en horseradish-pesto med koriander

Sandwich med roastbiff dekket av koriander og en horseradish-pesto med koriander

oppskrift på smakfulle roast beef sandwiches med en frisk koriandertilsetning og krydret horseradish pesto, perfekt for en deilig lunsj eller middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ferske korianderblader
  • 2. 6 hvitløksfedd, knust
  • 3. 1 teskje sellerifrø
  • 4. 2 teskjeer grovt salt, eller etter smak
  • 5. 1/2 teskje nyrevet svart pepper
  • 6. 1 (1,4 kg) benfri rumpestek, trimmet
  • 7. 1 bunt fersk koriander, grovhakket
  • 8. 1/4 kopp pinjekjerner, lett ristet
  • 9. 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 10. 1 teskje ferdigrevet pepperrot
  • 11. 1/2 teskje grovt salt
  • 12. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, eller mer om nødvendig
  • 13. 4 Kaiser- eller andre sprø brødskiver til sandwich

Fremgangsmåte

  1. 11. For å forberede steken:
  2. 22. Dekk en grillpanne eller stekepanne med aluminiumsfolie. Legg storfe på folien og sett til side.
  3. 33. Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  4. 44. I en food processor, kombiner koriander, hvitløk, sellerifrø, salt og pepper. Kjør til blandingen er en jevn pasta. Gni koriander-hvitløk-pastaen godt inn i hele steken, slik at den dekkes helt. La steken marinere i minst 10 minutter og opp til 1 time for å trekke til seg smakene.
  5. 55. Stek storfe i ca. 1 ½ time for sjelden, eller til en hurtigtermometer viser 52°C (125°F) når det settes inn i midten. Stek i ytterligere 10 minutter for medium-sjeldent eller 20 minutter for medium. Ta steken ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du skjærer i den, slik at saftene får tid til å sette seg. Mens steken hviler, lager du pestosa.
  6. 66. For å lage pesto:
  7. 77. I en food processor, kombiner koriander, pinjekjerner, hvitløk, pepperrot og salt. Kjør til alt er godt blandet. Mens motoren går, tilsett ¼ kopp olje i en tynn stråle. Kjør til pestoen er glatt. Tilsett mer olje om nødvendig, til ønsket konsistens oppnås.
  8. 88. For servering: Bruk en skarp kniv og skjær steken i tynne skiver. Legg noen skiver av storfe i bunnen av hver brødskive. Drypp korianderpesto direkte over storfeen.