Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

oppskrift på hjemmelaget granola som er perfekt til frokost eller som sunn snacks. enkel å lage og tilpassbar etter smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 kopper gammeldags havregryn
  • 2. 2 kopper søtet kokosflak
  • 3. 2 kopper skivede mandler
  • 4. 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 1/2 kopp godt honning
  • 6. 1 1/2 kopper små terninger av tørkede aprikoser
  • 7. 1 kopp små terninger av tørkede fiken
  • 8. 1 kopp tørkede kirsebær
  • 9. 1 kopp tørkede tranebær
  • 10. 1 kopp ristede, usaltede cashewnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Bland havregryn, kokos og mandler i en stor bolle. Visp sammen olje og honning i en liten bolle. Hell væsken over havreblandingen og rør med en tresleiv til alt er godt dekket. Hell blandingen ut på et stekebrett på 33 x 43 cm (13 x 18 tommer) med 2,5 cm høy kant. Stek, rør om av og til med en slikkepott, til blandingen er jevnt gyllenbrun, ca. 45 minutter.
  4. 44. Ta granolaen ut av ovnen og la den avkjøle, rør om av og til. Tilsett aprikoser, fiken, kirsebær, tranebær og cashewnøtter. Oppbevar den avkjølte granolaen i en lufttett beholder.