Quinoasalat med tørket frukt og nøtter

Quinoasalat med tørket frukt og nøtter

Lær hvordan du lager en smakfull quinoa salat med tørket frukt og nøtter. Perfekt som lett middag eller sunn lunsj, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper quinoa
  • 1/4 teskje salt
  • 3 1/2 kopper vann
  • 1 bunt grønn løk, hakket
  • 3/4 kopp hakket selleri
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje destillert hvit eddik
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 1/3 kopp hakket frisk koriander
  • 3/4 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp quinoa, salt og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør, ca. 20 til 25 minutter. Når den er ferdig, hell den over i en stor bolle, og la den avkjøle i 20 minutter. Rør inn grønn løk, selleri, rosiner, cayennepepper, vegetabilsk olje, eddik, sitronsaft og sesamolje. La det stå i romtemperatur i 1 time for at smakene skal blande seg. Rør inn koriander og pekannøtter før servering.