Pimiento Mac and Cheese

Pimiento Mac and Cheese

lag en deilig pimiento mac and cheese med vår enkle oppskrift. perfekt som hovedrett for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 17–20 gram rødt paprika, uten frø, kuttet i 2,5 cm biter
  • 2 hvitløksfedd, delt i to
  • 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 3 ss usaltet smør, romtemperert, delt
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost, delt
  • 3/4 kopp avrent milde Peppadew-pepper i lake, 1 ss av lake reservert
  • 1/4 ts malt ancho-chili
  • 1 1/4 kopper (pakket) grovt revet ekstra-sharp cheddarost
  • 1 kopp (pakket) grovt revet helmelk-mozzarella
  • 225 gram medium skallet pasta eller gemelli
  • Finn panko på supermarkeder og i asiatiske markeder. Malt ancho-chili finnes i krydderavdelingen på supermarkeder og i latinamerikanske markeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp 1/2 kopp vann, paprika og 1 1/2 hvitløksfedd i en liten kjele. Dekk til; skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke til paprikabitene er myke, ca. 15 minutter. Rist panko i en panne over middels-høy varme til det er gyllent, rør ofte, i 5 til 6 minutter. Overfør til en bolle; avkjøl til lunkent. Gni inn 1 spiseskje smør i brødraspene for å dekke dem. Bland inn 1/4 kopp Parmesan. Overfør paprika-blandingen til en foodprocessor. Tilsett Peppadews og 1 spiseskje av brine, 2 spiseskjeer smør, malt chili, og 1/2 hvitløksfedd; deretter tilsetter du cheddar og 1/4 kopp Parmesan. Kjør til sausen er jevn; smak til med salt og pepper. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bakeform på 8 kopper (eller 6 individuelle former). Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet; ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn sausen og mozzarella. Krydre med salt og pepper. Fordel pastaen i formen. Strø over brødraspene. Stek i ovnen til toppen er sprø og sausen bobler, ca. 25 minutter (15 minutter for individuelle former). La den hvile i 10 minutter.