Bete- og geitostsalat med vannkresse og sjalottløk- og timian-dressing

Bete- og geitostsalat med vannkresse og sjalottløk- og timian-dressing

oppskrift på en frisk og smakfull beet salat med kremet geitost, sprø vannløk og en aromatisk timian dressing. perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 8 mellomstore eller 12 små rødbeter
  • 2. 1/3 kopp olivenolje
  • 3. 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 4. Saften av 1 sitron
  • 5. Bladene fra omtrent 10 kvister timian
  • 6. 3 gode klyper salt
  • 7. 10 kverninger nykvernet svart pepper
  • 8. 1 stor bunt vannkarse
  • 9. 4 spiseskjeer kald geitost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok rødbetene i vann til de er møre, ca. 40 til 45 minutter. Sil av vannet og sett til side for å avkjøle.
  2. 22. Til dressingen, visp sammen olivenolje, sjalottløk, halve sitronsaften, timian, salt og pepper. Sett til side.
  3. 33. Mens rødbetene avkjøles, vask vannkress og fjern de tykkere stilkene fra bladene. Fordel vannkressen på tørkepapir for å la den tørke.
  4. 44. Når rødbetene er kalde nok til å håndteres, bruk en skrellerkniv til å skrelle av skinnet – det skal være veldig lett å få av.
  5. 55. Kutt rødbetene i kvarter på langs, og del deretter disse i to på tvers.
  6. 66. Plasser rødbetene og vannkressen i separate boller. Fordel dressingen mellom de to bollene. Vend forsiktig slik at både rødbeter og vannkress blir jevnt dekket av dressingen.
  7. 77. Legg vannkressen på et serveringsfat for å lage en seng til rødbetene. Smuldre den kalde osten over rødbetene og vend forsiktig. Legg rødbetene over vannkressengen og dryss over resten av sitronsaften. Server umiddelbart.