
Bete- og geitostsalat med vannkresse og sjalottløk- og timian-dressing
oppskrift på en frisk og smakfull beet salat med kremet geitost, sprø vannløk og en aromatisk timian dressing. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 8 mellomstore eller 12 små rødbeter
- 1/3 kopp olivenolje
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- Saften av 1 sitron
- Bladene fra omtrent 10 kvister timian
- 3 gode klyper salt
- 10 kverninger nykvernet svart pepper
- 1 stor bunt vannkarse
- 4 spiseskjeer kald geitost
Fremgangsmåte
- 1Kok rødbetene i vann til de er møre, ca. 40 til 45 minutter. Sil av vannet og sett til side for å avkjøle.
- 2Til dressingen, visp sammen olivenolje, sjalottløk, halve sitronsaften, timian, salt og pepper. Sett til side.
- 3Mens rødbetene avkjøles, vask vannkress og fjern de tykkere stilkene fra bladene. Fordel vannkressen på tørkepapir for å la den tørke.
- 4Når rødbetene er kalde nok til å håndteres, bruk en skrellerkniv til å skrelle av skinnet – det skal være veldig lett å få av.
- 5Kutt rødbetene i kvarter på langs, og del deretter disse i to på tvers.
- 6Plasser rødbetene og vannkressen i separate boller. Fordel dressingen mellom de to bollene. Vend forsiktig slik at både rødbeter og vannkress blir jevnt dekket av dressingen.
- 7Legg vannkressen på et serveringsfat for å lage en seng til rødbetene. Smuldre den kalde osten over rødbetene og vend forsiktig. Legg rødbetene over vannkressengen og dryss over resten av sitronsaften. Server umiddelbart.